Nem ússzuk meg: erre a hat vármegyére adtak ki másodfokú riasztást

Szeles, zivataros idő lesz, néhol akár jégeső is lehet.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.06.01.
időjárás narancssárga riasztás előrejelzés zivatar

Szombaton többórás napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Főleg az ország északnyugati, északi felén törnek ki zivatarok. Sokfelé megélénkül az ÉNy-i szél. 24-25 fok lesz.

csepel
Folytatódik a zivataros, szeles időjárás a hétvégén /Fotó: tv2

A Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. hat vármegye kivételével az egész országra citromsárga figyelmeztetést adott ki. Az érintett hat vármegyében élőket azonban nem kell irigyelni: azokra a területekre ugyanis másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt! Mutatjuk, hogy mely területeken kell kiadós esőtől, vagy éppen jégesőtől tartani.

Hat vármegyére másodfokú riasztás van érvényben szombatra /Fotó: met.hu

Szombaton várhatóan hajnaltól, reggeltől délnyugat felől újabb záporok, helyenként zivatarok alakulhatnak ki. Zivatarokra a délelőtti óráktól egyre nagyobb számban döntően az ország északkeleti felében számíthatunk az esti, éjféli órákig. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak nagyobb valószínűséggel a Dunától keletre (ezen belül kiemelten Észak-Magyarországon, Észak-Alföldön), illetve északon, amelyekhez akár 2-3 cm feletti jégátmérő, 90 km/h feletti széllökés társulhat.

– írja a Met.hu.

Vasárnap a ragyogó napsütést csak kevés felhő zavarja, nem várható csapadék. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 24-30 fokot. Élénk lehet a nyugatias szél.

Hétfőn és kedden a napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, és mindkét nap több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. 20 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk – számolt be róla a Köpönyeg.hu.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás