Indul a labdarúgó EB, milliók szorítanak ma a magyarokért - Mutatjuk, hol nézheted a meccseket nagy kivetítőn

Elstartolt a labdarúgó Európa-bajnokság, ma a mieinknek is szurkolhatunk, délután Svájc ellen lép pályára a magyar nemzeti tizenegy. Mutatjuk, mik a legjobb helyek, ahol társaságban szurkolhatsz!



Megosztás
Szerző: Bagó Bernadett
Létrehozva: 2024.06.15.
Labdarúgó Európa Bajnokság kivetítő meccsnézés

Eljött hát a nagy nap! Végre ismét van magyar csapat a labdarúgó világbajnokságon. Szombaton Svájc ellen kezdi meg szereplését a válogatott, a mérkőzés élőben nézhető 15 órától az M4 Sporton. A meccsnek papíron nem a mieink az esélyesei, de nem voltunk esélyesek Anglia ellen sem, amikor 4-0-ra nyertünk ellenük, két évvel ezelőtt, idegenben. Arra se fogadott volna senki, hogy a szerbeket oda-vissza legyőzi a válogatott a selejtezőcsoportban és így csoportelső lesz. A mi malmunkra hajtja a vizet, hogy a svájciak nagy mellénnyel érkeznek. Majd a pályán eldől, igazuk van-e! Az Európa Bajnokság idején különböző helyszíneken, számtalan program várja majd az érdeklődőket. 

A Várkert Bazárban is nagy fociünnep lesz. Fotó: Várkapitányság

A Várkert Bazárban nemcsak óriáskivetítő, hanem programok is lesznek

A labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt az Országos Széchényi Könyvtár, a Nemzeti Sport, Az Egészséges Nemzet Mindannyiunk Közös Ügye Alapítvány és a Várkapitányság közös kiállítása az egykori és mai futball-sikerekhez kapcsolódó különleges történeteket, emlékeket mutatja be. A Minden idők focija című tárlat rendhagyó módon több helyszínen tekinthető meg június 14-től egy hónapon keresztül. A kiállításhoz kísérőprogramok is csatlakoznak, valamint szurkolói terasz várja az érdeklődőket a Várkert Bazár Öntőház udvarán.

Impozáns környezetben, nagy kivetítőn nézheti a meccseket a közönség a Várkert Bazár Öntőház udvarán. Fotó: Várkapitányság

A kiállítás pedig a futball tematikáján keresztül mutatja be válogatott tárgyi emlékek és kiemelt kultúrtörténeti mozzanatok segítségével a sport, a kultúra és a történelem viszonyát. Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) gazdag gyűjteményére és a Nemzeti Sport válogatott fotóira épülő kiállítás három fő témacsoportból áll össze, amelyek térben is elkülönülnek egymástól.

Meccs előtt érdemes megnézni a kiállítást. Fotó: Várkapitányság/Fotó: Karasz Karolina

A hazai foci múltjának és jelenének vizuális emlékei invitálnak játékra szabadtéren a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáján. A kihelyezett tíz installáció egyik oldalán a 20. századi magyar plakátművészet kiemelkedő alkotásai láthatók, másik oldalukon a magyar válogatott mérkőzésein megörökített nagyszerű pillanatok kaptak helyet. A szabadtéri installációk a Budavári Palotanegyed Hunyadi udvarán folytatódnak. A tárlat ezen része arra a kérdésre keresi a választ, hogyan vált a futball népszerű sportággá. 

A legérdekesebb focipillanatokat idézi fel a kiállítás. Fotó: Várkapitányság/Karasz Karolina

Végül az OSZK beltéri, látványos és családbarát kiállításán a foci, a film és a történelem metszéspontján kirajzolódó történetek kerülnek a középpontba. A kiállítás július közepéig lesz látogatható valamennyi helyszínen, kurátora Sulics Fruzsina, az OSZK Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtárának kutatója.

A foci szerelmesei ismét birtokba vehetik a 10 éve megújult Várkert Bazár Öntőház udvarát, ahol ingyenesen, óriás kivetítőn lehet majd követni az összes mérkőzést. A kialakított szurkolói teraszon nemcsak különleges hangulat, hanem csodálatos dunai panoráma is várja az érdeklődőket. A Nemzeti Sport szervezésében a futball világához kapcsolódó szakértői beszélgetések vezetik fel a mérkőzéseket és az érdeklődők játékban is részt vehetnek szerkesztőségi nyereményekért. 

Az Egészséges Nemzet Mindannyiunk Közös Ügye Alapítvány sportfoglalkozásokat, különböző edzésformákat, sportvetélkedőket, valamint az egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatos beszélgetéseket szervez a Várkert Bazár északi panorámateraszán, valamint az OSZK épülete előtt, az Oroszlános udvarban. A részletes programról itt tájékozódhat.

A Margitszigeten is lesz hol meccset nézni

A Kristály Színtéren óriás ledfalon kísérhetik figyelemmel a futball szerelmesei június 14. és július 14. között a meccseket. A Champs Szigeten is külön programokkal készülnek az Eb-re. Meccs-menüvel is készülnek: az eredményt hamisítatlan EB-menü mellett vitathatják majd meg, lesz bajor kolbász, savanyú káposzta és más finomságok. A meccs után pedig darts, csocsó és pingpongasztalok várják azokat, akik ott szeretnék folytatni az estét.

További budapesti szurkolói zónák

  • Budapest Garden: két óriás LED fal és több nagyméretű kivetítő.
  • Pódium Szurkolói Terasz: a legendás Puskás-szoborra néző, szellős terasz.
  • KIOSK Garden: Budapest legnagyobb szabadtéri terasza.
  • Gozsdu-udvar: több gasztroegységben is lesznek meccsvetítések.
  • Zsiráf Pesten és Budán: az Eiffel téren és a Millenáris Széllkapu parkban.
  • Hello Buda: fedett és nyitott teraszok is vannak.
  • Új Budai Parkszínpad: 5x3 méteres LED-fal a Feneketlen-tó szomszédságában.
  • A Duna mentén, a Római-parton a Miamorban a három hatalmas képernyőn is élvezhetjük a közvetítéseket.
  • A Várnegyed festői Török-kertjében az EB idejére összeállított sörválogatással készül a Pasha Café, úgy ahogy a GardenFest2024 eseménysorozat keretében.
  •  Óbudán a Budapest Gardenben, a Jégkertben vagy éppen a Stifler Garden is számítanak a szurkolókra.
  • A Pódium Bistro & Club külön az Eb idejére készült menüvel várja a drukkereket.
  • A Morrison's 2 sörponggal, billiárddal és csocsóval alapozza meg a hangulatot.
  • A 4es6os bárok csocsóval és dartssal várnak.
  • A Stifler Ház hatalmas kerthelyiségében vagy a Stifler Bárok teraszain, a Budapest Parkban, a Kiosk Gardenben, az Akvárium Klubban vagy a Városháza pop-up parkjában pedig a szabadban tudjátok nézni a meccseket.

Itt nézheted meg az Origo beharangozó beszélgetését:

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás