Megszállta a Nébih a Jókai tér galamb ette gíroszosát - Fotók

Nem tette zsebre a Jókai téren lévő gíroszos, amit a vásárlóitól kapott, miután leleplezte egy járókelő galamb ette termékét. A büfében a legutolsó vendég a Nébih volt.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.06.05.
Terézváros Nébih Jókai téren gíroszos

Óriási felháborodást keltett Budapest-szerte, mikor kiderült, hogy madarakkal kóstoltatják elő a gyrost egy Jókai téren lévő büfében. A Metropol elsőként számolt be a büfé gyomorforgató történetéről: egy fiatal férfi videóra vette, ahogy a galambok berepültek az üzletbe, és jóízűen falatoztak a gíroszhúsból. Igen abból, amiből a vásárlók is ehettek...

Egy jó ideig biztosan nem lesz nyitva a Jókai téri gíroszos /
Egy jó ideig biztosan nem lesz nyitva a Jókai téri gíroszos / Fotó: Metropol 

Galambok falatoztak belőle

Áron, akinek kérésére nevét megváltoztattuk, épp gyereknapon, május 26-án sétált Terézváros egyik patinás részén, a Jókai téren, amikor a környék egyetlen gíroszosa mellett elsétált. A férfinek még most is forog a gyomra, ha rágondol, mit látott akkor. A büfének két vendége volt, ám nem emberek, hanem veszélyes betegségeket terjesztő galambok. A madarak beszálltak a gíroszos nyitott ablakába, egyenesen a nyársra tűzött, forgó húshoz, és annak ledarált darabjaiból ettek.

„Háromnegyed tizenegykor sétáltam az étterem mellett, amikor megláttam. Sokkot kaptam, nem hittem a szememnek! Galambok falatoztak a ledarált gíroszhúsból! Ide-oda mentek, és senki nem hessegette el őket, legalábbis én nem láttam.” - nyilatkozott korábban a Metropolnak Áron.

A felkavaró pillanatról videót készített a férfi, amit lapunk közölt az olvasóival. A felvétel láttán rengetegen felháborodásukat fejezték ki és megfogadták, soha többé nem esznek az említett terézvárosi étteremnél. Mint utólag kiderült, a büfének egy darabig tényleg nem lesz vásárlója: a Metropol egyik olvasója szúrta, ki hogy a Jókai téren álló üzleteben bezárták és a hely berendezéseit elvitték.

Egy nappal a Metropol cikke után a Nébih megszállta a Jókai téri gíroszost - be is zárt /
Egy nappal a Metropol cikke után a Nébih megszállta a Jókai téri gíroszost - be is zárt / Fotó: Metropol

Eljárás indult

Kerestük a történtekkel kapcsolatban a Nemzeti Élelmiszerlány-biztonsági Hivatalt (Nébih), és kiderült: május 29-i cikkünk után egy nappal, május 30-án hétfőn a Nébih meglátogatta a gíroszost, majd ezután az üzlet tulajdonosa lehúzta a rolót. 

Május 28-án érkezett a kérdésben szereplő esettel kapcsolatban közérdekű bejelentés, amit hivatalunk továbbított a területileg illetékes hatóságnak. A Pest Vármegyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-felügyeleti szerve a bejelentést május 30-án kivizsgálta. A helyszíni ellenőrzés során a bejelentésben részletezett, kifogásolt esetet nem tapasztaltak a szakemberek, ugyanakkor a kivizsgáláskor feltárt egyéb hiányosságok miatt a hatóság eljárást indított az egység üzemeltetőjével szemben.

 – fogalmazott megkeresésünkre a hivatal. 

A galambok falatozásáról készült videót itt tudod megtekinteni: 
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás