5 tuti tipp, ha meg akarod úszni a kettős fronthatás kellemetlen tüneteit

Kegyetlenül odacsap az országnak a kettős, brutális fronthatás, kínzó tüneteket okozva az arra érzékenyeknek. Ha téged is brutálisan kikészít az időjárás-változás, most még épp idejében felkészülhetsz rá. Íme 5 tuti tipp, hogy legyőzd a fronthatást!



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.06.12.
Módosítva: 2024.06.12.
front fronthatás frontérzékeny házipraktika

Érkezik a brutális fronthatás, amit bizony mindenki megérez, bár nem mindenki érzékeny rá. A magyar lakosság közel 30 százaléka frontérzékeny, így a június 12-i brutális kettős fronthatás közel 3 millió ember életét keserítheti meg. Ha nem szeretnéd az egész napot szenvedéssel tölteni, majd végül az ügyeleten kikötni, itt van 5 tuti tipp

Íme 5 tuti tipp, hogy felülkerekedhess a változékony időjáráson Fotó: pexels.com

1. Folyadék

Ezen a napon még a szokásosnál is fontosabb a folyadékbevitel, melyből a szakemberek minimum 2 liter elfogyasztását javasolják. Fontos tudni azt is, hogy ezt a mennyiséget nem egyszerre kell meginni, hanem egyenletesen kell beosztani a nap folyamán. A cukros üdítők nem szolgálják a hidratálást, így ezek fogyasztása ma különösen nem ajánlott.

2. Váltózuhany

A nap folyamán alkalmazz hideg-meleg váltózuhanyt, mely serkenti a vérkeringést. Ha lehetőséged van rá, a munkahelyen is pattanj be a zuhany alá, ugyanis minél többször ismétled, annál jobb lesz a közérzeted.

3. Hanyagold a stresszt

Ez az egyik legnehezebben kivitelezhető tipp, de tényleg nagyon hasznos. Ezen a napon engedd, hogy történjenek a dolgok, és próbáld meg ne véresen komolyan venni, ha valami nem úgy sikerül, ahogy szeretnéd.

Az 5 tuti tipp egyike lehet egy finom kávé is Fotó: pexels.com

4. Koffein

A mértékletes koffein fogyasztása szintén jótékony hatással lehet a szervezetre, ugyanis értágító hatású, ráadásul csökkenti a fájdalmat. A koffein serkentő hatású, stimulálja a központi idegrendszert, fokozza a szív- és veseműködést, sőt testmozgás előtt fogyasztva még a légzést is megtámogatja. Természetesen fontos tudni, hogy a koffeines italokat kizárólag elegendő folyadékbevitel mellett szabad fogyasztani, ugyanis vízhajtó hatásúak. Itt is fontos szabály, hogy nem a legjobb választás cukros üdítő formájában bevinni a koffeint.

5. Gyömbér

A gyömbér tökéletes választás azoknak, akiknél a front komoly migrént idéz elő. A gyömbér fogyasztása igen erős fájdalomcsillapító hatású, ráadásul tele van vitaminnal, ami szintén segíti a szervezet megfelelő működését. Ha teheted azonnal szerezz be egy darabot, és reszeld egy nyugtató citromfűteába, így a stressznek is egy csapásra hadat üzenhetsz.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás