Nézz fel az égre az Arietidákra: óránként 200 hullócsillag váltja valóra az álmod az éjjel

Soha nem látott csodában lehet részed, ami valóra váltja miden kívánságodat. Mutatjuk, mikor nézz fel az égre.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.06.06.
Módosítva: 2024.06.06.
hullócsillag meteorraj kívánság

Érdemes korán kelni június 7-én, ugyanis soha nem látott csodában lehet részünk. Az Arietidák névre keresztelt meteorraj több száz hullócsillaggal ajándékoz meg minket, és valóra váltja a kívánságainkat.  

Hullócsillagok szelik át az eget – Fotó: pexels.com

A hullócsillagok köztudottan az éjszakai égboltot díszítik, azonban ez nem azt jelenti, hogy nincsenek meteorok fényes nappal is. Az Arietidákat nappali meteorrajként is szokták emlegetni, mivel legtöbbször a nappali égen tűnnek fel.

Az év legintenzívebb meteorhullása 

Óránként akár 200 hullócsillag is záporozhat, azonban többnyire a nappali órákban, így szabad szemmel nehezen láthatók. Idén a csúcspontjukat június 7-én korán reggel érik el, ami azt jelenti, hogy ha szerencsénk van, hajnalban láthatjuk a csodálatos Arietidák hullócsillagjait. 

A hullócsillagok miatt érdemes korán kelni – Fotó: pexels.com

Kívánj egyet, ha hullócsillagot látsz!

A legelterjedtebb babona szerint ha meglátunk egy hullócsillagot és kívánunk, akkor az valóra válik. Természetesen senkinek sem szabad elárulni, hogy mit kívántunk, mivel akkor nem válik valóra. Minden egyes hullócsillag egy újabb kívánságot jelent; ezért nagyon szerencsések lehetünk a júniusi csillaghullásnak köszönhetően.

Mi az a hullócsillag?

A meteorokat a köznyelvben hullócsillagoknak hívják. Fényes meteort akkor figyelhetünk meg, amikor nagy sebességgel lépnek a Föld légkörébe, ahol felizzanak és rövid idő alatt megsemmisülnek. A jelenség porszemcséjét látjuk hullócsillagnak. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás