Vagyonokat költöttem a mesterséges megtermékenyítésre: a férjem most abortuszt követel





A nőnek komoly áldozatot kellett hoznia.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.05.07.
Módosítva: 2024.05.07.
terhesség döntés gyermekvárás

Habár sokáig küzdött – rengeteget áldozott rá mind mentálisan, mind testileg, mind anyagilag – egy 47 éves nő megszakította mesterséges megtermékenyítését. Több mint egy évtizedig küzdöttek a férjével a gyermekáldásért, ám az nem adatott meg nekik. Ehhez persze a kora is hozzájátszott, hiszen 35 év felett kockázatos már teherbe esni, mivel az akár vetéléssel, halvaszületéssel is járhat. 

terhes, várandós, állapotos, kismama, terhes pocak
Minden vágya az volt, hogy anya legyen – Fotó: pexels.com  

A házasok azonban próbálkoztak annak ellenére, hogy az orvosok csak 5% sikert jósoltak neki, amely a mesterséges megtermékenyítési procedúrával is csak 9%-ra emelkedett. Azt tanácsolták nekik, válasszanak petefészekdonort. Ez így is történt, az anyaságra váró nő Ukrajnába utazott, ahol elvégezték rajta a beavatkozást közel 2 millió forintért. 

Két héttel később elvégeztem egy tesztet és pozitív volt! Oda meg vissza voltam a boldogságtól

 – meséli a névtelenségét kérő nő a Mirrornak.

Boldogságát egy dolog árnyékolta be: a férje. Házastársa ugyanis nem igazán örült akkor a hírnek, de a feleség ezt annak a számlájára írta, hogy akkoriban a férfi sokat dolgozott. A nyolchetes ultrahang során azonban a férje bombát robbantott, nem akarta a kicsit. Nem érezte úgy ugyanis, hogy kötődni tudna egy anonim petefészekdonor magzatához, mivel biológiailag a gyermek nem mindkettőjüké.

Épp ezért ultimátumot adott: vagy a baba, vagy ő!

Habár mindennél jobban szerettem volna édesanya lenni, nem tudtam volna elképzelni az életem nélküle. A legrosszabb gondolat az volt, hogy mi van, ha elhagy, és más könnyedén teherbe esik tőle. Olyan volt, mintha egy fegyvert tartanának a fejemhez

– nyilatkozta a nő, aki nem is attól félt volna, hogy egyedülálló anya lenne.

Épp ezért minden nehézség ellenére egy héttel később férjével az oldalán véget vetett a terhességnek. Ennek ellenére nem akarja egy démonnak beállítani a szerelmét még úgy sem, hogy a gyász és a megbánás mai napig állandó kísérője mindennapjainak.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás