Idegenekkel találkozott, majd rejtélyes módon meghalt az amerikai légierő pilótája – állítja a szakértő

A hadsereg magyarázatát gyengének találta az ufószakértő.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.05.29.
tragédia UFO pilóta rejtélyes haláleset

A hetekben jelent meg Amerikában a Death By UFO című könyv, bemutatva az elmúlt egy évszázad olyan haláleseteit, amelyekhez köze lehetett az idegenekhez. A könyv írója Nigel Watson ufószakértő, aki szerint rengeteg olyan rejtélyes haláleset történt Amerikában az évtizedek alatt, amelyeknek közvetlenül köze volt az űrlényekhez. Az egyik legismertebb ilyen esetnek az 1948-as tragédiát tartja, melynek során életét veszítette az amerikai légierő kapitánya, Thomas Mantell, néhány perccel azután, hogy állítása szerint idegenekkel találkozott.

Ufo,Flying,Over,A,Corn,Field,At,Sunset
Egy kúp alakú, ezüst színű azonosítatlan repülőtárgyat követett a pilóta a halála előtt /Fotó: Fer Gregory

Nigel Watson a civil életben a Sheffiel Hallam Egyetem kutatója, és célul tűzte ki, hogy megtaláljon minden elérhető adatot és információt azokról a halálesetekről, amelyek közvetlenül az „ufó-találkozások” után történtek. Így bukkant rá a hőssé avatott Thomas Mantellre is, akit 1948-ban arra utasítottak, hogy kövessen egy azonosítatlan repülő tárgyat, amelyet ezüst színűnek és kúp alakúnak írt le. Az eset során Mantell – két pilóta társával – végzett tesztrepüléseket, amikor feltűnt a repülő objektum.

Úgy tűnik, hogy ez egy fémtárgy, ami óriási méretű és visszaveri a fényt

– jelentette Mantell a repülés során. 

Az objektum közvetlen előttem és felettem van, körülbelül a sebességem felével mozog. Megpróbálok közelebb menni hozzá, hogy jobban lássam 

– mondta, miközben végig vonalban volt a pilóta, ám a két társának fel kellett adnia a küldetést oxigénhiány miatt. Mantell azonban folytatta az útját, és felfelé haladt az „űrhajó” és a végzete felé.

Egy órával a jelentése után már csak a repülőgépe törmelékeit találták meg Lousville-től délkeletre. A pilóta a gépével együtt lezuhant, anélkül, hogy segítséget kért volna. A halálesetet az amerikai légierő évekkel később azzal magyarázta, hogy csupán a CIA egyik kém-ballonját látta Mantell, és ő is az oxigénhiány miatt veszítette el az irányítást a gépe felett, az ufó-hívőket azonban nem győzte meg a szakértő által gyengének titulált magyarázat – idézett a könyvből a DailyStar.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás