Figyelmeztetnek a szakértők: rejtélyes betegség ütötte fel a fejét, négyen már meghaltak, több 100-an megfertőződtek

Az ismeretlen vírus influenzaszerű tüneteket produkál.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.05.13.
betegség vírus járvány kórház

Ijesztő hírek érkeztek Nigériából. A nigériai kormány ugyanis megerősítette, hogy egy rejtélyes betegség szedi áldozatait az országban. Zamfara városában négy ember meghalt, miközben egy ismeretlen betegséggel vívnak harcot tömött kórházaikban. A kormány tájékoztatása szerint a gyermekek vannak a legnagyobb veszélyben. Jelenlegi információik szerint már legalább 177 ember fertőződött meg az ismeretlen kórságban. 

covid cirus
koronaviros
Egy ismeretlen vírus szedi áldozatait Nigériában /Fotó: Billion Photos

A DailyStar számolt be az egészségügyi harcról. A lap számára dr. Aisha Anka egészségügyi államtitkár adott tájékoztatást a betegség tüneteiről és halálesetekről.

Hasi puffadással kezdődik, valamint a hasüregben folyadék gyűlik össze, megnagyobbodhat a máj és a lép. Felléphet láz és általános gyengeség, ezek mind olyan tünetek, amelyek a Nigérián keresztül terjedő betegség tünetei

– kezdte beszámolóját a szakember. Dr. Anka elárulta, hogy már három további faluba is átterjedt a betegség, Maradunba, Sinkafiba és Gusauba is. Az Országos Betegellenőrzési Központ jelenleg azon dolgozik, hogy sürgős beavatkozásukkal megfékezzék a fertőzés további terjedését. 

Többnyire gyermekeket érint a betegség, és az esetek nagy része a vízfogyasztással függnek össze. Eddig 4 halálesetet regisztráltunk, és 177 esetben diagnosztizáltuk az eseteket

– zárta sorait a politikus.

Aggodalomra adhat okot, hogy miközben az említett 4 településen terjed a betegség, addig az ország egy másik pontján, Gundutséban elhunyt 45 ember egy rejtélyes betegségben. Az áldozatok főként gyermekek és idősek voltak, így félő, hogy a két vírus megegyezhet egymással.

 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás