Kiakadtak a csepeliek: bringás fiatalok dobálnak köveket a kertekbe

Mintha a feje tetejére állt volna az élet Csepel egyes utcáin. A napokban kezdett terjedni az interneten, hogy fiatal biciklisek randalíroznak, és tesznek kárt mások otthonában, ráadásul a pletyka szerint egy kiskorú gyermek is megsérülhetett.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.05.28.
Módosítva: 2024.05.28.
Csepelen BRFK biciklis bejelentés

Nincs nyugta a Csepelen élő családoknak, amióta két fiatal biciklivel végighajt az utcákon és kedvük szerint pécéz ki otthonokat, majd megrongálják azokat. Egy ideje már meggyűlhet a baja velük a kerületben élőknek, mert május végén egy középkorú férfi döntött úgy: kezébe veszi az ügyet, és kideríti, mégis kik lehetnek a fiatalok.

Csepelen egy férfi szerint kővel dobálóznak /
Csepelen egy férfi szerint kővel dobálóznak / Fotó: Fuss Sergey

Köveket hajigálnak

A csepeli lakos célja, hogy a rendőrség kezére adja őket, ezért kezdett szemtanúk után nyomozni az interneten. Május 22-én, kedden egy Facebook-posztban figyelmeztetett a biciklis rongálók ellen. Szerinte a Mókus, Borz és Gerle utcák környékén hajtanak a járművükkel a srácok, amerre járnak, köveket hajigálnak.

Az utcánk környékén kerékpározik két „jól nevelt” gyerek. Szórakozásuk, hogy kukákat borogatnak, köveket dobálnak kertekbe, ezzel sérülést okozva. Ha igaz, akkor szőkés barna az egyikük, egy copfos. Ha valaki így járt, vagy látta az ifjúságot, esetleg ismeri őket, jelezze.

 – fogalmazott bejegyzésében a férfi.

Épphogy megosztotta a nyilvánossággal a tapasztalatát, érkeztek is rá a válaszok. Egy nő azt írta, a randalírozó fiatalok nemcsak az említett három utcában teszik pokollá a mindennapokat. Messzebbre is tekernek a bicajukkal.

„A Duna-partnál, a 148-as út körforgalmi részénél is voltak…” – jelezte a nő kommentjében.

Megsérülhetett egy kisgyerek

A középkorú posztoló a többi között azért is riadóztathatott, mert a fiatalok a „szórakozásukkal” egy kiskorút is megsebesíthettek.

A borzasztó, hogy hétvégén egy másfél éves gyereket ért a találat

– fogalmazott a posztoló, ám egyelőre nem derült ki, hogy pontosan hogyan sérülhetett meg a gyermek.

A Metropol kereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK), hogy a két fiatallal kapcsolatban érkezett-e már be hozzájuk lakossági bejelentés, az alábbi választ kaptuk:  „Válaszadásunkig nem érkezett a megkeresésben leírtakkal kapcsolatos bejelentés vagy feljelentés a BRFK-ra. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a kérdéses helyen a kerületi kapitányság adatgyűjtést végez – írta a BRFK Kommunikációs Osztálya.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás