Bohém lakószekér vagy éppen lombház a magasban? – Mutatjuk az ország legkülönlegesebb kempingezőhelyeit – Galéria





Nyaralni sokféleképpen lehet. Szállodában, panzióban, üdülőkben. De van egy más útja is a pihenésnek, amikor a szabadságot választjuk: a kempingezés. Lapunk utánajárt, mik a legkülönlegesebb kempingezőhelyek hazánkban.



Megosztás
Szerző: Oszlányi Gyöngyvér
Létrehozva: 2024.04.22.
Módosítva: 2024.04.22.
kempingezés glamping lombház barlangház ökoturizmus

Újra reneszánszát éli a kempingezés. A csillagos égbolt alatt aludni, a természet közelségét érezni és kilépni a mindennapok verklijéből különleges módja a feltöltődésnek. Mezítláb sétálni a fűben, hálózsákban aludni, gázfőzőn készíteni a reggeli kávét és a szabad ég alatti sátorozni a legjobb nyári élmények egyike, amelyre sokáig emlékezünk. Összeszedtük az ország leghangulatosabb kempingezésre alkalmas helyeit.

Modern,Camp,In,Bobo,Cabin,Ciwidey,,Bandung
A glampingezés (luxuskemping) már sokak számára a klasszikus kempingezést jelenti
Fotó: Sulyono Haryono

Mik a kempingezés előnyei? 

A kempingek legtöbbször vízpartok mellett, erdők szélén találhatók, így a természet azonnal a sátrunk bejáratánál kezdődik. Olcsóbb a sátrazás, mint az apartman bérlése vagy egy szállodai szoba, így sokkal pénztárcabarátabb lehet a nyaralás, a spórolással pedig még egyéb extrákat is megengedhetünk magunknak. 

Hogyan kempingezzünk? 

Ha a sátras kempingezést választjuk, akkor megtehetjük, hogy mi magunk építjük fel a lakhelyünket, de vannak előre felállított sátrak is a kempingekben, ahol minden készen van, és nem kell bajlódni a sátor felverésével, és vannak minden kényelmet kielégítő faházak és bungalók is, ahol a megszokott otthoni kényelem egyszerűbb komfortját kaphatjuk meg. A kempingek kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy milyen az adott hely felszereltségi szintje, milyenek a közösségi helyek és a konyha. 

Kempingezni sok helyen lehet. A legtitkosabb helyeinket mutatjuk most meg 

  • A klasszikus kempingezésre vágyók pihenőhelye Somogyban: Ozorádón található kis családi horgásztó, azoknak lehet jó választás, akik a hagyományos kempingezést szeretik. A hangulatos dombokkal körbevett horgásztó igazi paradicsom. A naplemente látványa gyönyörű a meseszép völgyben fekvő tó partján. A természet kedvelői  itt igazán megtalálják a pihenés minden formáját. 
  • Glampingezés a Mecsekben: A mostanában divatos glampingezés az elmúlt húsz év nagy találmánya azoknak, akik szeretik a sátorozást, de a kényelemről sem akarnak lemondani, és mégsem hasonlít a szállásunk egy szokásos betontömbre. Ilyen különleges helyeket már itthon is találunk. Az egyik kedvencünk a bodolyabéri ökokemping, ahol glampingsátrak teraszán a tulajdonos saját kertjében termelt biozöldségeket kaphatnak a vendégek a reggelihez. 
  • Bohém lakószekér és mézeskalács házikó: Szokatlan kempingszállásokat is találunk az országban. A mecseki Hunza parkban a százéves almafa árnyékában felállított bohém lakószekér ideális a régi romantikára vágyóknak. A varázslatos mézeskalács házikó az erdei völgyben várja a pihenőket.
  • Lombház a fák tetején: Új keletű pihenési forma akár egész családnak is, ahogyan a Pápua Új-Guinea-i törzsek éltek. Elképesztő látványban van részük azoknak, akik a Hunza lombházában ébrednek a csodás napkeltére a fák lombkoronái között.
  • Barlanglakások a Mátrában: A nomád életre vágyóknak is megtaláltuk a komfortos pihenőhelyet. A Sirokon található 300 éves barlanglakokban konyha és fürdőszoba is található, és ráadásul gyönyörű a kilátás a Mátrára
  • Ürömi fűtetős dombház: Budapesthez közel pedig Ürömön találtunk egy olyan hangulatos fűtetős dombházat, ahol a tulajdonosok A Gyűrűk Ura című filmben látható hobbitházat építették újra. Közép-Európában egyedülállóan tervezett dombházban az ember tényleg úgy érzi magát, mint egy mesében. 
  • Őrségi jurtasátor: Az őrségi Farkasfán pedig a jurtasátras kempingezést javasoljuk, ahol a zuhanyzó a kert végében található, zuhanyzás közben pedig ha szerencsések vagyunk, néha még a szarvasok társaságát is élvezhetjük. 

A fotóra kattintva megnyílik a képgaléria!

 

 

 

 

 

 

 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás