„Azért van síri csend a videón, mert...” – Elképesztő dolgot fedeztek fel az SMA-s Tomikánál

Sikeresen átvészelte a család a dubaji vihart. Sőt: csoda történt!Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.04.18.
Módosítva: 2024.04.18.
SMA Tomika változás váratlan felfedezés

Rohan az idő: már 15 nap telt el azóta, hogy 2024. április 3-án Galó Tamás Dominik, vagy ahogy a legtöbben ismerik: SMA-s Tomika megkapta a Zolgensma-génterápiát Dubajban. A szülők azóta egyre több kedvező változást fedeztek fel szemük fényénél, a lista pedig a napokban tovább bővült.

Elképesztő dolgot fedeztek fel az SMA-s Tomikánál (Fotó: Bánkúti Sándor / Bors)

„... ma is kaptunk Tomikától egy új csodát, amit szeretnék megosztani Veletek. Biztosan sokan tudjátok, hogy Tomika az utolsó olasz utunkon már karsínt kapott, mert beszűkült az egyik karja mozgása. Az utolsó előtti mozgásvizsgálaton pedig szomorúan tapasztaltuk, hogy a gyógytornász egyik karját sem tudja hátramozgatni”
– kezdi bejegyzését Tomika édesanyja a Facebook-oldalukon. Majd így folytatja:
„Ma, amíg várakoztunk, hogy lesz-e transzfer a kórházba, Tomival (Tomika édesapja – a szerk.) beszélgettünk, Tomika pedig nézelődött. Egyszer csak Tomi csendben maradt és csak mutatott Tomikára. Nem hittem a szememnek, mindkét keze fent hátul, és azzal játszott, hogy fogja a kerekesszék tolórúdját.
Bevallom őszintén, azért van síri csend a videón, mert mindketten tátott szájjal bámultunk, szó szerint. Soha nem tudta így hátraforgatni a vállát és a kezeit. Most pedig saját maga szórakoztatására egyedül ezzel a tartással játszott, amit még soha nem láttunk a beszűkült izommozgás miatt. Ráadásul úgy, hogy senki nem kérte tőle, nem tornán voltunk, csak egyszerűen jött ez a mozdulat, mert képes rá.
Hihetetlen. Annyira nagyon örülünk!”
– lelkendezett az anyuka.

Anikó végül ezekkel a szavakkal zárja bejegyzését: „Fantasztikus érzés lehet neki, hogy egyre több dologra képes, és olyan ösztönösen jönnek ezek az apróságnak látszó hatalmas dolgok. Annyira köszönjük Nektek, hogy kitartottatok mellettünk!”

Nézd meg te is az SMA-s Tomika legfrissebb videóját, hogy a saját szemeddel lásd azt, amitől elkerekedett a kisfiú szüleinek a szeme!

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás