Már a rendőrök is nyomoznak Terézvárosban, ezeket zúzza szét a rongáló fantom





Hetek óta nincs nyugtuk a terézvárosiaknak, miután egy vandál járja az utcákat, és kedve szerint szétzúzza a neki nem tetsző kaputelefonokat. A kerületi rendőrség egy bejelentést követően már nyomoz.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.03.13.
Módosítva: 2024.03.13.
kaputelefon kutatóakció rongálás rendőrség

Harminc éve él a Podmaniczky utcában Kolák András, de ilyet még nem pipált! A férfi hétfőn hajnalban, azaz március 11-én ért haza egy fárasztó munkanap után, amikor egy váratlan helyzet miatt nem tudott bejutni a társasházba, ahol élt. A ház kaputelefonját ugyanis egy vandál szó szerint szétzúzta.

Vandál esett neki a terézvárosi kaputelefonoknak /
Vandál esett neki a terézvárosi kaputelefonoknak (Fotó: Bobex-73 /  Shutterstock – Képünk illusztráció)

„Hogy fogok bejutni?”

A Metropol számolt be elsőként András történetéről. Az 52 éves férfi hiába próbált bejutni az otthonába, a megrongált kaputelefon miatt nem tudott, így hirtelen azt sem tudta, mitévő legyen.

Nagyon meglepte, ami a kapuban fogadta, ráadásul a kapukulcsot sem vitte magával. Az volt a szerencséje, hogy az egyik szomszédja még ébren volt.  

Ideges nem, inkább fáradt voltam. Haza akartam már menni, erre ez fogadott. Kétségbeesettnek éreztem magam, hogy »édes Istenem, hogy fogok most bejutni«. Kellett pár másodperc, mire észhez tértem a sokkból. Hála az égnek az egyik szomszédnál még világított a lámpa. Az ablakán bekopogtam. Ő segített bejutni. Belülről nyitható volt a kapu, ez volt még a szerencsém

– idézte fel András korábban az akkor történteket.

Miután András készített néhány képet a rongálásról, felment a lakásába és megosztotta a fotókat az egyik kerületi csoportban. Ekkor derült ki a hozzászólásokból, nem egyedüli esetről van szó. Terézvárosban a Podmaniczky utcán kívül még legalább négy helyen – a Mozsár, a Hajós, a Csengeri és a Weiner Leó utcában – is járt a vandál, és szétzúzta a kaputelefonokat.

Az illető szó szerint szétzúzta a kaputelefonokat /
Az illető szó szerint szétzúzta a kaputelefonokat (Olvasói fotó)

Ketyeg az óra a vandálnak?

Miután András kipihente magát, még aznap riasztotta a kerületi rendőrséget. A bejelentéssel kapcsolatban kerestük a hatóságokat. A BRFK Kommunikációs Osztálya válaszában megerősítette a rongálást, és közölte: a tettes ellen eljárást indítottak.

„A rendőrségre 2024. március 11-én 12 óra körül érkezett bejelentés, hogy a VI. kerületben, a Podmaniczky utcában megrongáltak egy kaputelefont. Ebben az ügyben eljárás indult. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a környéken az elmúlt időszakban több hasonló eset is történt, amelyekben a VI. Kerületi Rendőrkapitányság büntetőeljárást és szabálysértési eljárást is indított” – írta a rendőrség. 





 





Ezeket olvastad már?
Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás