Ezek a múzeumok ingyen látogathatók március 15-én





A Parlament és a Magyar Nemzeti Múzeum mellett sok más intézménybe lehet a nemzeti ünnep alkalmából ingyenesen belépni. Mutatjuk a listát!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.03.13.
Módosítva: 2024.03.13.
szépművészeti múzeum program ingyen látogatható

Egy nagyszerű lehetőség vár a múzeumok szerelmeseire március 15-én, ugyanis számos budapesti múzeum ingyenesen lesz látogatható. Mutatjuk, melyeket lesz érdemes felkeresni a nemzeti ünnepen!

EP2I8979
Fotó: Teknős Miklós

Ingyenes programok a Magyar Nemzeti Múzeumban

Három napon át, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulóján ingyenesen lesz látogatható a Nemzeti Múzeum. Minden korosztály válogathat az izgalmas programok között: a gyerekeket kézműves foglalkozások, alkotóprogramok, múzeumi játéktér saját fejlesztésű és a történelmet megidéző játékokkal, színezősarok, kincskereső programok, filmvetítések várják, míg a felnőtteket tematikus tárlatvezetések, épületséták, zenetörténeti tárlatvezetések. Ingyenesen látogatható a múzeum valamennyi kiállítása, és a Múzeumkertben láthatják kiállítva azt a követ, épületdarabot, amin Petőfi 1848-ban elszavalhatta a Nemzeti dalt. A Múzeumkertben az ünnepélyes programok 10 órakor kezdődnek, amelynek keretében Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke mond beszédet 11 órakor. A Magyar Nemzeti Múzeum ingyenes programokkal pénteken 14 órától 18 óráig, szombaton és vasárnap pedig 10 és 18 óra között vár mindenkit. A Nemzeti Múzeum 2024. március 14-én zárva tart! További részletek a programokról itt olvashatók.

Nyílt nap lesz az Országházban is

2024. március 15-én, ugyancsak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén nyílt nap lesz az Országházban. Az érdeklődők 10:00 és 18:00 óra között tekinthetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát. A belépés mindenki számára ingyenes, előzetes regisztrációra nincs szükség. (A nagy érdeklődésre való tekintettel hosszabb sorban állás várható.) Az épületbe kizárólag biztonsági átvizsgálás után lehet belépni. Nagyobb méretű táskák, csomagok, illetve közbiztonságra különösen veszélyes eszközök (bicska, kés, lőfegyverutánzat, gázspré stb.) nem hozhatók be. A Látogatóközpontban található, A magyar törvényhozás ezer éve elnevezésű kiállítás is várja az érdeklődőket 9:00 és 17:00 óra között – olvasható a parlament.hu-n.

Ingyenes lesz a belépés a Szépművészeti Múzeumba is

A Szépművészeti Múzeum valamennyi kiállítása március 15-én, mindenki számára díjtalanul látogatható. Belépés az épületbe: 10.00-17.00 között, érkezési sorrendben. A kiállítások zárása 17.30-kor kezdődik a legfelső szintről, az épület 18.00-kor zár. Ezen a napon tárlatvezetés, valamint audioguide és utazóbőrönd társasjáték kölcsönzése nem vehető igénybe. Magas látogatószám esetén az épületbe, illetve egyes kiállítóterekbe a beléptetés időszakosan korlátozásra kerülhet. Javasolják, hogy táska nélkül vagy kifejezetten kis méretű válltáskával érkezzenek a látogatók. A látogatási szabályok itt olvashatók.

Kincsem Családi Nap lesz a Vajdahunyad várban

Idén ünnepeljük Kincsem, a magyar versenyló születésének 150. évfordulóját. Ebből a jeles alkalomból a Magyar Mezőgazdasági Múzeum jubileumi évet indít, számos izgalmas szakmai és gyerekprogrammal. 2024. március 15-én egész napos családi rendezvényre hívják a kicsiket és nagyokat, hogy együtt ünnepeljük meg Kincsem születésnapját! A nap folyamán kézműves foglalkozásokkal, óriás lóverseny-társasjátékkal, filmvetítéssel, kamarakiállításokkal, tárlatvezetésekkel, gyűjteménybemutatóval, illetve játékos feladatlappal várják az érdeklődő családokat. A részletes program itt olvasható.

Ünnepi programok a PIM-ben

A Petőfi Irodalmi Múzeumban március 15-én egész napos ünnepi programsorozattal készülnek. A kisebbeket múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, játékokkal és nyomdagéppel várják. A felnőttek tematikus tárlatvezetések során tekinthetnek meg egyszerre több kiállítást is, bejárhatják a környék forradalmi helyszíneit és izgalmas szakmai beszélgetésen vehetnek részt. Igazi különlegesség lesz a Jókai novellaciklusából készült felolvasószínházi előadás, amelyben Dömötör András színész és rendező a Csataképek a magyar szabadságharcból című kötet szövegeit állítja színpadra. A programok előzetes online regisztrációval ingyenesen látogathatók.

Ezek a múzeumok is ingyen látogathatók pénteken

  • Néprajzi Múzeum
  • Magyar Természettudományi Múzeum
  • Budai Vár
  • Budapesti Történeti Múzeum
  • Hadtörténeti Intézet és Múzeum
  • Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont
  • Vasarely Múzeum
  • Aquincumi Múzeum




 





Ezeket olvastad már?
Megvan az év leghülyébb bűnözője: nem hiszed el, mit tett ez a férfi

Megvan az év leghülyébb bűnözője: nem hiszed el, mit tett ez a férfi

Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás