Így se beszéltek még Budapestről - az angolok keményen fogalmaztak a fővárosról





A magyar fővárost egzotikus helyként ajánlják a briteknek. A budapesti látványosságokhoz több tippet is adnak a szigetországi turistáknak.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.03.23.
Budapest lángos turizmus Magyarország

Budapest nyüzsgése tökéletes városi kikapcsolódást nyújt – írja honlapján a Daily Mail. Az angol napilap öt különböző szempont alapján rendszerezte olvasóinak a turisztikai élményeket, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatják ki utazásukból azok, akik ellátogatnak Budapestre.

Az épített kulturális örökségek közül a britek az Országház épületét és a Dunával alkotott lenyűgöző látványát említik elsőként Fotó: Dominika Gregušová / Pexels (illusztráció)


Gyönyörű épületek

Nem csoda, hogy az épített kulturális örökségek közül a Steindl Imre tervei alapján megépült Országházat említik elsőként a cikkben. Ahogy az sem meglepő az angol napilaptól, hogy nem felejtik el megemlíteni: a magyar Parlament épületét a londoni parlament épületének tornyai és díszes homlokzata ihlette. Az Országház mellett a cikk kitér még a Szent István-bazilikára, amelyet Budapest legtöbbet fényképezett műemlékeként említenek, de az építészeti látványosságok listáján szerepel még a Dohány utcai zsinagóga, a Budai Vár, a Mátyás-templom, a várhegyi sikló és a Halászbástya is. Utóbbinál nem kerülte el az angolok figyelmét a városra nyíló, lenyűgöző kilátás sem.
 

Művészeti kavalkád
 A Daily Mail a klasszikus művészetek központjának nevezi Budapestet. Azt írják, hogy ezt olyan kortárs terek képviselik, mint a 2022-ben megnyílt Magyar Zene Háza a Városligetben, amely épület egyébként szintén több építészeti díjat is elnyert átadása óta. A Művészetek Palotája sem maradhatott ki a felsorolásból, a ahogyan a Magyar Állami Operaház sem. Megemlítik továbbá, hogy szerte a városban megtalálhatók a köztéri művészet színes és káprázatos darabjai.

 

Mesés gasztronómia

Budapest a Daily Mail szerint (is) a világszínvonalú éttermek és a hangulatos bisztrók városa, amely az elmúlt években csillogni kezdett a Michelin-csillagoktól. Megemlítik, hogy hazánk fővárosában hét Michelin-csillagos étterem és egy kétcsillagos étterem is található, így Budapest az ínyencek paradicsoma. Na meg persze a Street Foodé. A lángost pedig egyszerűen csak nemzeti kedvencként említik a cikkben. 

Bármelyik nagy vásárcsarnokban kapható

 – írják.

A Daily Mail cikke a sajtos-tejfölös lángost ajánlja a Budapestre érkező brit turistáknak Fotó: Richard Letrich / Pexels (illusztráció)

Ragyogó fürdők

A világhírű gyógy- és fürdőkultúrát Budapest nagy múltú örökségének tartják. Úgy fogalmaznak, hogy 

az évszázadok során épült fürdők a termálvizek katedrálisai.


Nagyszerű kilátások
A Városliget, a Hősök tere közelében és a Margitsziget viszi a pálmát az angolok cikkében, illetve a zugligeti libegő, amely a János-hegyi Erzsébet-kilátóhoz visz. A kedvcsinálóban úgy fogalmaznak, hogy 

Budapest legszokatlanabb tömegközlekedési eszközével lehet eljutni Budának azon pontjára, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a városra.


Összegzésükben a britek kijelentik, hogy Budapest mindenkinek tartogat valamit. Csak meg kell találnod.





 





Ezeket olvastad már?
Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás