Újabb mérgező csalikra hívják fel a figyelmet: egy eb már el is pusztult Fóton





Valaki több alkalommal is mérgezett csalétkeket helyezett ki Fóton, ezért a Fóti Közös Önkormányzati Hivatal most összefogásra buzdítja a lakókat.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.01.09.
Fót összefogás Fóti Közös Önkormányzati Hivatal mérgezés

Sajnos számtalan kutyamérgezésről és kihelyezett csalétekről kellett már beszámolnunk, a helyzet pedig továbbra sem javult: a közelmúltban egy kutya életét követelte a kihelyezett mérgezett csalétek Fóton. 

The,Dog,Lies,On,The,Tiled,Floor.,Portrait
Fotó: Shutterstock

Az állatkínzás elleni harcban közösen, összefogással tudunk fellépni

A Fóti Közös Önkormányzati Hivatal nyílt levelet írt a lakosoknak, hogy felhívják a figyelmüket arra, hogy a Királydombon és a környező utcákban valaki több alkalommal mérgezett csalétket helyezett ki.

A Fóti Közös Önkormányzati Hivatalhoz a közelmúltban több bejelentés is érkezett, melyek szerint a fóti Királydombon és a környező utcákban valaki több alkalommal mérgezett csalétket helyezett ki ebek számára. Értesültünk arról is, hogy egy környéken élő kutya evett a csalétekből, és elpusztult. Az állatkínzás elleni harcban közösen, összefogással tudunk fellépni, és megakadályozni az ehhez hasonló tragédiákat

 – kezdte nyílt levelét dr. Mihályi Zsolt Apor jegyző.

A sorozatos kutyamérgezésekre a Fót és környéke Természet- és Állatvédő Egyesület is felhívta a figyelmet Facebook-bejegyzésükben.

Öt év börtön is járhat az állatkínzásért

A mérgezés tünete lehet a vérzés különböző testnyílásokból, makacsul vérző kisebb sebek, bágyadtság, köhögés, véres bélsár. A méreg a véralvadást gátolja, fontos, hogy az állat időben orvoshoz jusson, ha evett belőle. Az új állatvédelmi törvényben foglaltak szerint „ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.”

 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás