Megtaláltuk Budapest legdrágább ingatlanát - egy apró lyuk 18 millióért





Megtaláltuk Budapest legdrágább ingatlanját. A lakásnak meghirdetett, alig 9 négyzetméteres helyiség a tulajdonos szerint 18 millió forintot is megér, annak ellenére, hogy még a fürdőszoba és az illemhely kialakítása is a vevőre vár.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.01.12.
balek lakás értékesítés ingatlan

Egy közvetítőn keresztül 18 millió forintért hirdették meg az alig 9 négyzetméteres helyiséget az Andrássy út elején. Tény, hogy a környék impozáns és maga a történelmi múlttal rendelkező épület, amiben van, szintén jól karbantartott. Az Erzsébet téri óriáskerék futólépésben egyetlen perc, de a Duna-part is csupán egy rövid sétányira fekszik a lakóháztól. A Metropol munkatársa kíváncsi volt a „lakásra”, ezért inkognitóban felkereste az ingatlanközvetítőt, hogy megnézhesse az objektumot.

Íme, Budapest egyik legdrágább miniingatlanja.  Fotó: Metropol

"Az ingatlan tulajdonosa nem tudott eljönni, engem bízott meg, hogy megmutassam. Remélem, nem probléma"

 – szabadkozott a néhány perces találkozó elején az értékesítő. Ezen természetesen könnyen túllendültünk, így beléptünk a lakóház kapuján. A közvetítő ezután máris elkezdte sorolni az épület előnyeit.

Gyönyörű a lépcsőház, a folyosón pedig eredeti korlát található. A közös képviselő is nagy gondot fordít a közös tulajdonú részek karbantartására

 – ecsetelte a szakember, mire megállapítottuk, hogy eddig a hölgynek mindenben igaza van.

Az udvar régi időket idéz.  Fotó: Metropol

Az első emeletre érve megtudtuk, hogy a folyosóra csak egy biztonsági kód ismeretében lehet bejutni. Tulajdonképpen az idegenektől tartó lakók számára ez is pozitívum. Már csak pillanatokat kellett várnunk, és végre megláthattuk Budapest (arányaiban) legdrágább ingatlanját. A közvetítő kinyitotta a régi faajtót, ami - egyéb nyílászárók hiányában - egyben az ablak funkcióját is betölti.

- A műemléki jelleg miatt ezt tilos műanyagra cserélni – hívta fel a figyelmet az ingatlanos, majd, már beérve, a szabadon levő strangra mutatott.

Látható, hogy a csatorna a lakáson belül van, ez természetesen a vizes blokk, a konyha és a fürdőszoba, illemhely kialakítása után bevakolható

 -nyugtatott meg bennünket alkalmi idegenvezetőnk. Az ingatlanban egyébként keresztben átérhető - ha billegve is- kinyújtott karokkal a két fal.

Kérésünkre, hogy őszintén mondja meg, ér-e ennyit ez a luxuslakásnak aligha nevezhető lyuk, csak egy szelíd mosollyal reagált.

A kapualj jól karbantartott. Fotó: Metropol

Egy ember egy galéria felépítése után még ellakhat itt. Volt már érdeklődő, aki rövidtávú, azaz néhány napos kiadásra szerette volna megvásárolni, Airbnb lakásnak akarta, de azt a tevékenységet a társasház nem engedélyezi

 – szögezte le az ingatlanközvetítő és megjegyezte, hogy az elegendően nagy belmagasság miatt egyébként állógaléria is felépíthető az egyelőre raktárként funkcionáló "lakásban".

Az ingatlant végül nem vásároltuk meg, de a hölgy ezen nem is bánkódott, hiszen – mint mondta - a kiváló elhelyezkedésnek köszönhetően folyamatos az érdeklődés.


 





 





Ezeket olvastad már?
„Tudtam, nem sok kell és végez a kutyámmal” – Részeg gazdi kutyája rendezett ámokfutást Újbudán

„Tudtam, nem sok kell és végez a kutyámmal” – Részeg gazdi kutyája rendezett ámokfutást Újbudán

Kétségbeesett kutatás zajlott egy erdőségben egy csaknem egy hete eltűnt autista kisgyerek miatt

Kétségbeesett kutatás zajlott egy erdőségben egy csaknem egy hete eltűnt autista kisgyerek miatt

"A tét az életünk, a tét a béke" - Salgótarjánban buzdított szavazásra a Fidesz politikusa

"A tét az életünk, a tét a béke" - Salgótarjánban buzdított szavazásra a Fidesz politikusa

Megállíthatatlan: a Gellért-hegynél is nagyobb aszteroida közeledik

Megállíthatatlan: a Gellért-hegynél is nagyobb aszteroida közeledik

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás