„Hívjatok mentőt, mert meghalok” – megérezte saját halálát a 15 éves Csabi





A Tőzsér család másfél óra leforgása alatt veszítette el 15 éves fiát. Csabi nagyon jószívű gyerek volt, mindenki szerette. A szülők folytatni szeretnék a jócselekedeteit.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.01.26.
tragédia sma család

Egy évvel ezelőtt szörnyű tragédia érte a Tőzsér családot; elveszítették egyetlen gyermeküket. A 15 éves Csabi SMA gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedett. A halála villámcsapásként érte a családot; semmilyen különösebb előjele nem volt. A szülők szeretnék, hogy fiuk büszke legyen rájuk, ezért folytatják jócselekedeteit.

Csabi a szüleivel Fotó: Olvasói

„Sokkot kaptunk a diagnózis hallatán”

Csabit mindenki nagyon szerette; egyáltalán nem szégyellte, hogy kerekesszékes. Imádta a focit, egy életvidám kamasz volt.

Egészségesen született, 6-7 hónapos korában vettük észre azt, hogy valami nem stimmel. Nem kezdett el kúszni-mászni. Elvittük egy tornászhoz, és másfél éves korában derült ki, hogy SMA-s

 – kezdte a Metropolnak Csabi édesapja, Tőzsér Csaba.

Sokkot kaptunk a diagnózis hallatán. Sírtunk, mindenki teljesen belebetegedett. Rengeteg orvost kerestünk fel mindenfelé; anyagilag is nagyon nehéz volt. Több gerincműtéten is átesett, gerincferdülése volt. Öt éven keresztül folyamatosan minden évben műtötték. Sok mindent túlélt.

„Meg fogok halni”

A 15 éves fiú megérezte a saját halálát.

Egy órakor hazamentem a munkából, akkor még semmi baja nem volt, még megfázva sem volt. Online vett részt a tanóráin; majd két óra magasságában annyit mondott, hogy valami nyomja a kis mellkasát. Volt neki egy köhögtetőgépe, megköhögtettük, utána jobban volt. Később érezte, hogy nincs jól, azt mondta, hogy »nem kapok levegőt, nem kapok levegőt, hívjátok a mentőt, mert meg fogok halni«. Pillanatok műve volt az egész, tüdőembóliát kapott, elvitte másfél óra alatt

 – emlékezett vissza könnyeivel küszködve az édesapa. A mentőhelikopterrel kiérkező szakemberek sajnos már nem tudták megmenteni a fiú életét.

Csabi nem szégyellte, hogy kerekesszékes Fotó: Olvasói

„Ő itt van mögöttünk”

Csabi magával vitt a szüleiből egy darabot, amit soha nem fognak tudni és nem is akarnak mással pótolni. Minden évben szeretnék megrendezi a Tőzsér Csabi Emléktornát, hogy beteg gyermekeket és a családjaikat tudják támogatni. 

Ő maga ad nekünk erőt a mindennapokban. Mindig azt mondom, hogy ő itt van mögöttünk és tol minket, hogy csináljuk. Szeretett adni másoknak, nagyon jószívű volt; megesett, hogy adott a kis barátjának a zsebpénzéből, hogy segítsen rajtuk. Ő adja a motivációt nekünk, hogy igenis folytassuk, azért, hogy ha lát minket, akkor büszke legyen ránk

– mondta a fociedző apuka, aki erőt és kitartást kíván a beteg gyermekeiket ápoló szülőknek.





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás