Jégpályák alakultak ki Budapest több pontján, ez az oka





Több csőtörést is okozott az elmúlt napok hideg időjárása. A víz azonban nem szivárgott el a talajba, hanem több helyen is az útra folyt, ahol korcsolyapálya alakult ki hajnalra.



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2024.01.16.
Zsófia utca tűzcsap hungária körút szivárgás út

Az elmúlt napok fagyos időjárása a fővárosi vízvezetékeknek sem kedvezett. Sok helyen volt csőtörés, amiből a kifolyó vizet nem nyelte el a fagyott talaj, hanem ráfolyt az utakra. Ott aztán a hideg hatására megfagyott és jégpályát hozott létre, aminek már egyáltalán nem örültek az autóval közlekedők. A fő problémát ugyanakkor mégsem ez jelentette.

Fotó: Fügedi Richárd

Tűzcsapok

Gyakori volt a törés a tűzcsapoknál, ahol a vezeték közelebb van a felszínhez. A tűzcsap alatti vezetékből jelentős mennyiségű víz is kifolyhat, így ennek a problémának az orvoslása rendkívül sürgető. Budapesten a csőtöréseket Karácsony Gergelyék cége a Fővárosi Vízművek javítja. Az óbudaiakat nemrég a Zsófia utcában fogadta egy hatalmas jégpálya az úton.

Fotó: Fügedi Richárd

Itt az út mellett a járda is járhatatlanul csúszós volt, mert a tűzcsap mellett, pont a járda szélén bugyogott fel a víz, akár egy forrásnál. Mi több, az úton lévő jégpályáról a feltört jeget az autók is felcsapták a gyalogosok útjába.

Fotó: Fügedi Richárd

Bár a víz nagy része szerencsére elfolyt egy vízelvezető csatornába, ám az nem tudta mindet elnyelni.

A víznek csak egy részét nyelte el a csatorna (Fotó: Fügedi Richárd)

Sokat késett a javítás

A január 15-én reggel kezdődő vízfolyást már korán bejelentették, azonban az intézkedés sokat késett. A Fővárosi Vízművek – ahogy írták a közösségi médiában – csak másnap javította ezt a veszélyes hibát.

A III. kerület Zsófia utca 7. számnál éjfél és hajnali három óra között javítják munkatársaink a hálózati meghibásodást, vízhiányra ebben az időszakban kell számítani.

– írta a Vízművek a közösségi médiában.

Ez a késlekedés bizony könnyen vezethetett volna balesethez. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt baj. Másnap reggelre már megszüntették a szivárgást, így a kiásott, körbekerített út egy részén, illetve a korrekt módon felsózott járdán haladhattak az arra járók.

Csak másnapra sikerült javítani a csőtörést (Fotó: Fügedi Richárd)

Máshol is lassan reagálnak

A főváros egyik legnagyobb körgyűrűjén a Hungária körúton is nehezen indult meg a javítás. A lakók arra panaszkodtak, hogy már egy hete folyik a víz az útra, de a javítás késik. Körülbelül 1 hete folyamatosan vizes, nedves a Hungária körút külső két sávja a Ciprus utcától a Salgótarjáni út felé. Úgy néz ki, mintha az aszfaltból szivárogna a víz a Ciprus utca előtt.” 

Folyik a víz az úton (Fotó: jarokelo.hu)

Ennek a javításához azonban csak most kezdtek hozzá.

Ez is sokat húzódott. Fotó: Fővárosi Vízművek fb.

A vízműveket is megkérdeztük, hogyan történnek a javítások, de cikkünk elkészültéig nem kaptunk választ tőlük.

Ezt tedd, ha Budapesten csőtörést tapasztalsz!

A Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén lévő közterületi vízfolyással, szennyvízkiöntéssel, szerelvényekkel, illetve az aknában/pincében felszerelt bekötési mérőkkel kapcsolatos hibabejelentést elsősorban a 06 80 247 247-es telefonszámon várják, ami a nap 24 órájában rendelkezésre áll.





 





Ezeket olvastad már?
Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Tragikus hírt kaptunk: meghalt a Széchenyi-díjas kutató

Tragikus hírt kaptunk: meghalt a Széchenyi-díjas kutató

Orbán Viktor: Isten éltesse az anyukákat!

Orbán Viktor: Isten éltesse az anyukákat!

Eddig tart a nyárias meleg, az egész országot elmossa az eső

Eddig tart a nyárias meleg, az egész országot elmossa az eső

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás