Brutális, ami közelít, nem csoda, hogy fájni fog a fejünk!

Nem tesszük zsebre, amit az időjárás tartogat számunkra.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.01.24.
fejfájás fronthatás ciklon időjárás rosszullét

A szerdán megérkezett ciklon hatása már a reggeli óráktól érzékelhető volt. Ennek velejárója, hogy 10 Celsius-fok fölé kúszott a hőmérséklet, és a fejfájások minden formáját megtapasztalhatjuk.

fejfájás, migrén, szorongás, depresszió, fáradtság, időjárás, meteogyógyász, levertség,
A fejfájások összes formáját érezheted szerdán (Képünk illusztráció) Fotó: Pixabay

„Szerdán érkezett meg a következő ciklon, mely két fronthatással is jár majd. Előbb egy meleg- majd egy hidegfront hat a szervezetünkre” – jegyezte meg dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A szakember szerint 10 Celsius-fok feletti hőmérsékletünk is lehet január 24-én, ami az év leghidegebb időszakában egy kifejezetten magas értéknek számít. Ehhez nem társul melegebb hőérzet, mert a vegyes csapadék, a szél és a borult idő tompítanak a felmelegedés érzékelésén. Amit viszont érezni fogsz ma, az a fejfájások teljes skálája.

Az alkalmazkodási folyamatot különösen nehézzé teszik a két front terhelései. Ez pedig hozzáadódik a napok óta gyötrő tünetekhez

– mondta dr. Pintér Ferenc az utóbbi időben gyorsan változó és egyre inkább terhelő körülményekről. Hiszen januárban már nem ez az első alkalom, hogy 1-2 napig teljesen más az időjárás, mint előtte és utána. Többször is voltak már kiugró értékek.

Ezek a frontok nemcsak fejfájást okozhatnak, de a keringési rendszerünket is megviselik. A vérnyomás-ingadozás mellett a rosszullétek száma is gyarapodni fog. Kora estétől pedig már a ciklon hidegfrontjának terhelései határozzák meg az éjszakád.

Csütörtökön szeles nap vár ránk, sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugati szél. Több órára kisüt majd a nap. A gyors felhőátvonulásokból néhol egy-egy futó zápor alakulhat ki. Hajnalban –2 és +7, míg napközben 6-12 Celsius-fokot mutathatnak a hőmérők – számolt be a Köpönyeg.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás