Akkora fordulat jön az időjárásban, hogy nem árt rá felkészülni!

A szakember szerint hatalmas és megterhelő változás előtt állunk.Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.01.04.
zuhanás fejfájás lehűlés meteogyógyász hőmérséklet

Alig kezdődött el a január, máris megvisel bennünket a 2024-es év időjárása. A január eleji frontsorozat tovább folytatódik, de nem ez a legrosszabb, amire számítanunk kell.

Az érkező hidegfront ellenére a hőmérséklet emelkedésére lehet számítani a következő két napban 
Fotó: Köpönyeg

A következő két napban közel 10 Celsius-fokkal lesz melegebb a nappali és az éjszakai hőmérséklet, mint az ilyenkor megszokott lenne – hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

Miután elvonul a kettős front, már jönnek a hidegfronti hatások, miközben melegrekordok közelében leszünk

– árulta el dr. Pintér Ferenc.

A csütörtök egy olyan változást produkál, ami önmagában is nagyon megterhelő. A dolog érdekessége, hogy egy záporokkal, zivatarokkal és széllel tarkított hidegfront érkezik a térségbe. A hidegfronti hatások ellenére mégis a hőmérséklet emelkedése várható.

„A reggeli hőmérséklet akár 10-12 Celsius-fokkal lehet több, mint ilyenkor megszokott lenne. Az éjjel szokásos –5 helyett akár 8, a nappal szokásos 1 helyett akár 14 Celsius-fok is lehet, ami nagyon megterhelő” – mondta el a szakember, aki szerint a hét vége felé közeledve még rosszabb lesz a helyzet.

A mostani előrejelzések szerint közel 20 Celsius-fokos hőmérséklet csökkenés követi ezt a jövő hét elején. Kedden éjjel –10 Celsius-fok alatti hőmérsékletet is mérhetünk majd.

Ehhez képest a csütörtöki időjárás megterhelései nem is tűnnek olyan vészesnek. A fejfájás, a gyulladásos panaszok, a vérkeringési problémák, a vérnyomás-ingadozások, a szédülés, a fáradtság, a bizonytalanságérzet gyakori lesz. Pénteken pedig egy melegfront jön majd, így a jövő hét eleji hőmérséklet zuhanás előtt sem tudunk pihenni.

Pénteken eleinte csak fátyolfelhők érkeznek nyugat felől. A délutáni órákban elszórtan kisebb eső is kialakulhat. A délies szél a Dunántúlon élénk lehet. Folytatódik a szokatlanul enyhe időjárás: a legmelegebb órákban 8 és 13 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet – derül ki a Köpönyeg előrejelzéséből.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás