Díjeső a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

A China National Acrobatic Troupe biciklis csoport és a deszka zsánerrel fellépő Troupe Zola mongol artistacsoport kapta az arany díjat a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál hétfői díjátadó ünnepségén.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.01.16.
Fővárosi Nagycirkusz díjátadó díj

A Fővárosi Nagycirkusz tájékoztatása szerint ezüst díjat nyert az olasz Elisa Cussadie papagájidomár, Evgeniia Zavadskaia levegő-kötél akrobata és Andrei Pogolerov, a világon egyedülálló halálkerék bemutatójáért.

Fotó: Balogh Zoltán

Bronz díjat kapott a Group Tightrope Walkers Antik artistacsoport magasdrót produkciójáért, Alex Giona szabadidomár, a Les Étolies de Mongolie kaucsuk és íj-számot bemutató csapat, valamint a Duo Antresol levegő-karika számáért.

A China National Acrobatic Troupe tagjai a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál "Budapest Grand Prix" díját is átvehették Fekete Pétertől, a Fővárosi Nagycirkusz és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatójától, valamint Nagy István agrárminisztertől.

A "White Show - Lyrical Circus Late-Night Show" arany díját Anthony Cesar (gurtni, Belgium) kapta. Az ezüst díjat itt Anton Mikheev (gurtni, Oroszország), a bronz díjat pedig a handstand produkciót bemutató, ukrán nemzetiségű Ruslan Kalachevskyi vehette át.

A "Red-White-Green Show - Hungarian Supertalents" magyar kiválóságokat felvonultató műsorának legjobbjait is jutalmazták a díjátadó ünnepségén. A Magyar Tehetségek (Hungarian Supertalents) arany díja a deszka számot bemutató Pal's Compaigne artistaduónak jutott, az ezüst díjat a Flying Weiss Junior flliegende csoport kapta, a bronz díjat Russnák Regina nyerte el gurtniszámáért.

A nemzetközi zsűri idén különdíjjal jutalmazta Donnert Alfonsot diabolo számáért.

A Fővárosi Nagycirkusz Életműdíját Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója adta át Sun Lili, a Kínai Nemzeti Akrobatacsoport kreatív igazgatója számára.

A XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjátadó ünnepségén a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesületének díjait is átadták. Az arany díjat Alex Giona lószámot bemutató artistaművész érdemelte ki, az ezüst díjjal Selyna Bogino spanyol lábzsonglőrt jutalmazták, a bronz díjat Ádám Henrik kapta magasdrót számáért.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás