„Fogyatékkal élő kislányomat szállítottam az iskolába” – családanya kocsiját gyújtották fel a XVIII. kerületben





Fontos, a nyomozást segítő kérést fogalmazott meg a környéken élők felé az édesanya.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.01.16.
Módosítva: 2024.01.16.
felgyújtotta autó családanya XVIII. kerület tűz

Kétségbeesett posztot tett közzé egy pestszentimrei családanya, miután valósággal sokkot kapott még január 10-én, szerda reggel: öreg családi autójukat, mellyel fogyatékkal élő gyermekét szállította, az éj leple alatt valaki felgyújtotta.

A kocsi reggelre teljesen kiégett, a családanya pedig elmondta: szándékos gyújtogatás történt – Fotó: Pexels (Képünk illusztráció)

2024. 01. 10-én felgyújtották szándékosan öreg autómat a Benjamin utcában, mellyel a fogyatékkal élő kislányomat szállítottam az iskolába naponta

– írta elkeseredett posztban az édesanya. Elmondta, hogy bár a térfigyelő kamerák felvételeit természetesen vizsgálja a rendőrség, ő most a környékbelieket is arra kéri, hogy akinek van kamerája, jelentkezzen!

Szeretném megkérni a Kisfaludy utcában lakókat, hogy amennyiben rendelkeznek olyan kamerával, ami veszi és rögzíti az úton elhaladó autókat – éjszaka 1 óra 35 perc és 2 óra 15 perc közötti időszakról lenne szó –, segítse a rendőrség munkáját a nyomozásban

– kérte. Valószínűleg egy nagyobb értékű, a környéken ismeretlen autót kell keresni a felvételen. 

Egy szép, nagyobb értékű autót kell figyelni rajta, ami nem ismerős a környezetükben ebben a késői órákban... Segítségükre nagyon számítunk, és rendkívül fontos lehet!

– magyarázta. A család bízik abban, hogy a tettes előkerül.

Hiszünk a közösség erejében! A nyomozás érdekében nem közölhetek pontos információkat, de biztos, hogy szándékos gyújtogatás történt, és az is, hogy a Benjamin utcából, a Kisfaludy utcára fordult tette után az elkövető, onnan bármelyik környező utcába befordulhatott a Nagykőrösi út felé, de végig is mehetett az úton mindkét irányban

– írta a szomorú családanya. Lapunk az üggyel kapcsolatban felkereste a rendőrséget, ahol elmondták, valóban folyik a nyomozás az ügyben. 

A rendőrség ezután január 16-án egy közleményt adott ki, melyben a következő áll: „Mivel felmerült a gyújtogatás gyanúja, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság rongálás bűntett miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2024. január 15-én Budapesten, XIX. kerületi lakásán elfogtak. A 69 éves férfi beismerő vallomásában tettét a felgyújtott autó tulajdonosával hosszabb ideje fennálló konfliktusával indokolta, ennél bővebb magyarázatot azonban nem adott. A gyanúsítottat kihallgatását követően a XVIII. kerületi rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.”

A helyiek arról beszélnek, hogy a közelmúltban egy másik hasonló eset is történt, állítólag akkor a kocsi tulajdonosa egy kamerafelvétellel kereste a lehetséges gyújtogatót. Természetesen erről is kérdeztük a rendőröket, akik azt mondták: másik esetről nem tudnak. 

Sajnos nem csupán a XVIII. kerületben, hanem Ercsiben is történt hasonló eset: ott néhány hét alatt több kocsit is felgyújtott valaki. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja az esetet, ahogyan a tüzek közti összefüggéseket is. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Karatemester bánt el a támadó medvével

Karatemester bánt el a támadó medvével

Megtaláltuk az újpalotai víztoronyház legrégibb lakóit - meséltek Budapest legmagasabb, fura lakóházáról

Megtaláltuk az újpalotai víztoronyház legrégibb lakóit - meséltek Budapest legmagasabb, fura lakóházáról

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás