Ismét veszélyben a kutyák Budapesten? Gyanús granulátumot szórt szét valaki két helyszínen is





Már legalább 7 kerületben találtak méreggyanús anyagokat a gazdik. Az utóbbi hónapokban sajnos drasztikusan megnőtt a kutyák elleni merényletek száma. Legutóbb a XI. kerületben találtak patkányméreg- gyanús falatkákat.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.01.16.
patkányméreg Újbuda állatkínzás

Egyre gyakrabban üti fel a fejét kutyamérgezés Budapesten. Lapunk számtalan kutyamérgezésről és kihelyezett csalétekről számolt már be, a helyzet pedig továbbra sem javult. Most a XI. kerületben találtak gyanúsan kinéző falatkákat, amelyre egy Facebook csoportban hívta fel a figyelmet egy aggódó gazdi.

A padra szórták szét a gyanús granulátumot (Fotó: Facebook)

Egyre nagyobb körültekintésre van szüksége a budapesti kutyagazdiknak, ugyanis számos fővárosi helyszínről jelentenek mérgezéses eseteket. A felelős állattulajdonosok egymás figyelmét próbálják felhívni különböző Facebook-csoportokban arra, hogy hol található méreg, vagy éppen szöges húsdarab, amit sétáltatás közben bármelyik gyanútlan kutyus megehet. Legutóbb Újbudáról érkezett a bejelentés, hogy a Sósfürdő parkban valaki a padokra szórt gyanúsan kinéző falatkákat. A helyiek teljesen felháborodtak az eset kapcsán.

Jézusom, ott játszótér is van! Ez nagyon veszélyes a gyerekekre nézve is. Mi van, ha egy kisgyerek úgy dönt, megkóstolja?

– érkezett az aggódó komment. 

A kinézete alapján sokak szerint úgy tűnik, hogy patkányméreggel próbálták meg tőrbe csalni az állatokat. Szerencsére a fénykép készítője azonnal összeszedte a rózsaszín eleséget és a kukába dobta. Viszont nem ez az egyetlen helyszín a kerületben, ahol ezzel az anyaggal találkoztak. A Bikás park közelében szintén patkányméreg-gyanús darabkákra bukkantak.

Több helyen is patkánymérget szórtak szét az állatkínzók (Fotó: Facebook)

A Fraknó utcában, a sárga és zöld épületek között, a Nyugdíjas pihenőparktól balra eső kisebb zöld területen patkánymérget szórtak szét. Amint megtaláltam, összeszedtem és becsomagolva kidobtam. Legyetek nagyon óvatosak!

– figyelmeztette az egyik helyi lakos a kutyásokat.

Tavaly rengeteg kutya vált mérgezés áldozatává, és bár rengeteg bejelentés érkezett a rendőrséghez – amit a BRFK is megerősített számunkra – és nyomozást rendeltek el állatkínzás gyanúja miatt, a legtöbb esetben nem találták meg a tettest. Ennek oka sajnos, hogy az állatkínzók nagyon figyelmesen körbenéznek és próbálják olyan helyeken szétszórni a csalétket, ahol nincs térfigyelő kamera. 

Az elmúlt időszakban megsokszorozódott a mérgezéses esetek száma, emiatt ajánlott fokozott figyelemmel sétáltatni az ebet, akár a napi rutin helyszínén is. Patkányméreg fogyasztása esetén az állat először bágyadt, levert, étvágytalan lesz, az ínye és a többi nyálkahártya is fakóvá válik, testhőmérséklete pedig alacsony. Leggyakoribb és legbiztosabb jel: véres vizelet, véraláfutások a bőrön vagy testnyílásokból szivárgó vér. A tünetek 1-2 napon belül jelentkeznek. Amennyiben ezeket a tüneteket észleled kutyádon, azonnal kérd egy állatorvos segítségét!





 





Ezeket olvastad már?
Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Sorsdöntő választás jön: 50 ezer aktivistával küzd a Fidesz a békéért - Videó!

Sorsdöntő választás jön: 50 ezer aktivistával küzd a Fidesz a békéért - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás