„Miért kell ezeket a szerencsétlen állatokat bántani?” – patkányméreggel gyilkolják a kutyákat Szakadáton





Egy kutya már elpusztult az utcára kihelyezett patkányméregtől a Tolna vármegyei Szakadáton. A helyiek felháborodtak.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.11.28.
patkányméreg kutyamérgezés csalétek Szakadát

Sajnos nem csak a fővárosban történnek kutyamérgezéses esetek. Szomorúan elmondható, hogy országszerte vannak olyan kegyetlen emberek, akiket valamiért zavarnak a négylábú kedvenceink és különböző módokon próbálnak megszabadulni a környékükön élő ebektől: például szöges kolbászt és patkánymérget rejtenek el az utcán csalétek gyanánt. Tudomásunkra jutott a legfrissebb eset, ami a Tolna vármegyei Szakadáton történt: valaki rendszeresen patkánymérget szór szét az utcákon, egy kutya már elpusztult. A helyieket felháborította az eset és értetlenül állnak a történtek előtt.

Mérgezik a kutyákat Szakadáton – Fotó: Pixabay

„Borzasztó, mire vetemedik egy ember”

A helyiek szörnyülködnek az interneten, nem értik, hogy ki és miért képes bántani az állatokat. Elmondásuk szerint egy Rex nevű kutya már elpusztult az alattomosan kihelyezett mérgek miatt. 

Borzasztó, mire vetemedik egy ember. Miért kell ezeket a szerencsétlen állatokat bántani?!

 – háborodott fel egy helyi lakó. Remélik, hogy minél hamarabb megoldódik a probléma és nem találnak több mérget az utcákon. 

Öt év börtön is járhat az állatkínzásért

A patkánymérgezés tünete lehet a vérzés különböző testnyílásokból, makacsul vérző kisebb sebek, bágyadtság, köhögés, véres bélsár. A méreg a véralvadást gátolja, fontos, hogy az állat időben orvoshoz jusson, ha evett belőle. Az új állatvédelmi törvényben foglaltak szerint „ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.”

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás