„Ez így botrányos” – egész Budapesten fennáll a veszély, mindenkinek érdemes vigyáznia

Hiába parkolunk lámpa alá vagy olyan területre, amit kamera véd, még ez sem riasztja vissza a benzintolvajokat. Általában éjszaka figyelik ki az autókat, kifúrják a tankot és leszívják belőle a benzint. Ezúttal Óbudán csaptak le…Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2024.01.31.
Módosítva: 2024.02.01.
tolvaj benzintolvaj benzin

Tehetetlen és dühös autósok – hiába minden igyekezet, nem tudnak védekezni a sofőrök a benzintolvajok ellen. Legutóbb Óbudán, a Flórián tér közelében csaptak le, ahol egy asszony autóját lékelték meg. Szabályos lyukat fúrtak a tankjába, amiből percek alatt leszívták az összes üzemanyagot. A helyiek szerint egész Budapesten fennáll a veszély, így mindenkinek érdemes vigyáznia. 

Percek alatt fúrták ki a tankot Fotó: Facebook

Amennyiben tudjátok, kerüljétek az éjszakai utcai parkolást… Tegnap éjjel kifúrták a tankom, ezzel nem kis kárt okozva. Flórián tér, McDonalds melletti parkoló… Aki szintén ott állt, nézzen rá a tankjára, mert elképzelhető, hogy más károsult is van!

 – írta az Óbudán parkoló nő.  Az autósok többsége kemény módszerekhez nyúlna a tolvajokkal szemben, hiszen a bosszúság mellett komoly anyagi kárt is okoznak a kocsikon. 

„De most komolyan… Tegyek a tankra erényövet?! Vagy mi akadályozná meg őket abban, hogy hozzányúljanak? Néhány héttel ezelőtt az én kisteherautóm tankját is kifúrták Budán, úgyhogy szerintem mennek az utcákon este, és kifigyelik az autókat. Óriási az anyagi kár, mert munkásautóról volt szó, ami emiatt szervizben volt, így nem tudtam vele dolgozni… Valami módszert kellene kitalálni ellenük, mert ez így botrányos” – írta egy férfi.

Ferencvárosban is garázdálkodtak 

Ahogyan azt korábban a Metropol megírta, háborogtak az autósok a IX. kerületi József Attila-lakótelepen is a benzintolvajok miatt. Az egyik áldozat – elmondása szerint – csupán egy estére hagyta ott az autót az utcán, ám amikor visszatért, már az utolsó csepp benzint is ellopták belőle. Feljelentést tett a rendőrségen. 

A József Attila-lakótelepen, a Távíró úton, a kis erdős területnél állt meg a párom a céges autójával csütörtökön. Aztán amikor pénteken ment a kocsihoz, mert használni szerette volna, akkor kiderült, hogy kifúrták az autó üzemanyagtartályát és ellopták a benzint. Megtettük a feljelentést. Vigyázzon mindenki!

– tette közzé egy nő a helyi közösségi oldalon.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás