Bandaháború Újbudán: az utcán lőttek egymásra, megrémültek a lakók





A Metropol információi szerint két társaság vitatkozott össze az utcán, majd fegyvert rántottak egymásra, volt, aki tüzet is nyitott. Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért történt a leszámolás. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.



Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2024.01.12.
Módosítva: 2024.01.12.
Újbuda bandaháború lövés bandatag fegyver

Akár a filmekben! Bandaháború tört ki csütörtök este Újbudán a Bíró László József körúton. A leszámolásban két társaság tagjai vettek részt, akik a helyiek szerint luxusautóval érkeztek a helyszínre, és ott végül egymásnak estek. Először csak hangos kiabálás hallatszott az utcán, majd ez elfajult, és fegyvert rántottak egymásra a bandatagok. A helyiek megrémültek a lövésektől

Bíró László József krt. 3. szám
Itt vitatkoztak össze a bandatagok Fotó: Metropol

Igen, hallottuk a lövéseket vagy valamit, ami egy óriási puffanással járt 

– mesélte egy férfi, aki nemrég költözött a környékre.

„Ez egy nagyon szépen rendezett terület, szép házakkal, drága ingatlanokkal. Éppen ezért is gondoltam, hogy itt nem kell hasonló problémától tartani, hiszen ez nem egy gettó. Aztán itt beszélgetünk a helyi boltban és mondják, hogy jól hallottuk, lövések lehettek, mert két társaság torkaszakadtából üvöltött az utcán, szidták egymás édesanyját. Azt mondják, hogy nem helyiek lehettek, mert mind a két társaság luxusautóval érkezett meg. Lehet, hogy ez volt a találkozó helyszíne… Aztán összeveszhettek valamin, szerintünk tőlük jött a lövés. Az is eszembe jutott, hogy van itt egy konditerem, elég sok érdekes ember jár ide, elképzelhető, hogy ők is innen jöttek ki, de persze ezt nem tudhatjuk.”

Fegyver pisztoly töltény lőszer lövedék
Hangos lövések hangját hallották Fotó: Pexels

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a BRFK-t, akik a következő tájékoztatást adták: 

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályra érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy 2024. január 11-én 19 óra 23 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten a XI., Bíró László utcában lövést hallottak.

 A rendőrök öt perc alatt kiértek a helyszínre, ahol egy gumilövedékes fegyverből származó gumilövedéket találtak. Az esettel összefüggésben nyomozást indítottak és az egyik feltételezett elkövetőt, egy 28 éves férfit 21 óra 30 perckor a IX., Lurdy-háznál elfogtak. Elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítottat a nyomozók őrizetbe vették, további elkövetők beazonosítása folyamatban van” – közölte a rendőrség. 





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: Aggódom Európa jövőjéért

Orbán Viktor: Aggódom Európa jövőjéért

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás