„Felbecsülhetetlen volt nézni, ahogy a Mikuláshoz sétál” – Csont nélkül a lábában jött világra a kis Daisy





Azt hitték, soha nem lesz képes a járásra, de minden esélyére rácáfolt a kislány.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2023.12.27.
Módosítva: 2023.12.27.
rendellenesség Mikulás Daisy Keough combcsont protézis

A 2 éves Daisy Keough magabiztosan lépett a Mikuláshoz, arcán olyan ragyogó mosollyal, mint egy karácsonyi csillag. A szülei attól rettegtek, hogy ezt a pillanatot soha nem fogják átélni, amikor kislányuk combcsont nélkül született.

Képünk illusztráció / Fotó: Pexels

A 100 000-ből mindössze egy-két csecsemőt érintő PFFD egy olyan születési rendellenesség, amelynél a combcsont felső része vagy rosszul alakul vagy hiányzik, ami miatt az egyik láb rövidebb, mint a másik. Daisy bal térde a csípőjénél volt.

„A születése után úgy tűnt, hogy senki sem tudja meggyógyítani. Nem reménykedtünk abban, hogy a lányunk valaha is járni fog, ránk volt utalva, hogy bárhová eljusson, hogy egyáltalán élhessen valamilyen életet” – kezdte szomorú történetét a 36 éves Clare. 

Az orvosoknak ötletük sem volt, hogyan segíthetnének Daisyn a rendkívül ritka állapota miatt. Ám a világ egyik vezető kórházának ortopédszakemberei mégis megtalálták a megoldást, hogy a tündéri kislány járhasson. Idén májusban Daisynek amputálták a bal lábát, ezután megkaphatta az első protézisét, amit nem sokkal az első születésnapja után szerelték fel, és hamarosan elkezdett lépéseket tenni a járókeretébe kapaszkodva.

„Tavaly karácsonykor Daisy gyakorlatilag semmit sem tudott egyedül csinálni. Nem tudta magához venni a ajándékait, vagy segíteni a díszítésben. De idén karácsonykor minden megváltozott. Elvittük Daisyt és a testvéreit, hogy megnézzük a Mikulást. Felbecsülhetetlen volt nézni, ahogy a Mikuláshoz sétál! A Mikulástól kapott egy nagy, bolyhos Husky kutyát, amit most már mindenhová elvisz sétálni, és segített feltenni a díszeket a fára. Az, hogy két lába van, és egyedül is tud menetelni, a legjobb karácsonyi ajándék!” - zokogta megkönnyebbülten az anyuka. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás