Csirkeketrecet csináltak az erzsébetvárosi Barát utcából – Megdöbbentő képek





Budapesten ilyen trehány kivitelezést még nem láttak a lakók, mint ami a napokban történt az erzsébetvárosi Barát utcában. A korábbi, esztétikus növényzetvédő cölöpöket csirkeketrecre emlékeztető acélkerítésre cserélte a Niedermüller Péter által vezetett, baloldali önkormányzat.



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2023.12.22.
önkormányzat csirkeketreccé igényesség kivitelezés utca

Elképesztően igénytelen kerítést sikerült összehoznia Erzsébetváros Önkormányzatának. A napokban állították fel a Barát utcában azt a kerítést, amit a helyiek csak csirkeketrecnek hívnak. Ezt a kerítéscsodát a napokban alkotta meg az önkormányzat tulajdonában lévő és a kerület tisztán tartásáért is felelős szervezet, az Erzsébetváros Kft. - Tiszta7 csapata. Elképesztő igénytelenség a Niedermüller Péter vezette VII. kerületben.

Lehet, hogy így támogatja az önkormányzat a baromfitartást? / Fotó: Fügedi Richárd

A helyieknek sem tetszik

A helyiektől megtudtuk, hogy az utca korábban egy igazi kis ékszerdoboza volt Erzsébetvárosnak. Egy igen esztétikus, fa cölöpös kerítés védte a növényzetet, amelyben a cölöpöket kötél kötötte össze. Abban az időben még a házak fala sem volt összegrafitizve. Ez a kis kerítés a helyiek elmondása szerint teljesen elég volt, a kutyák akkor se jártak be, és most se bántják a növényeket. Az igénytelen lekerítés után azonban attól tartanak, hogy a kutyák a dolgukat a járdán fogják végezni, mivel nincs máshol hely, így bepiszkítják a közterületet. Annak kapcsán pedig, hogy milyen a kivitelezés igényessége, azt mondták, hogy felháborító, hogy csirkeketreccé változtatta az önkormányzat az utcájukat. ,,Sehol Budapesten nincs ilyen nevetséges megoldás." Abban minden megkérdezett egyetértett, hogy ezzel a kerület egy kicsit túltolta a spórolást, amivel az itt élők mindennapjait teszik rosszabbá.

A helyiek szerint a csirkeketrec a kerület szégyene / Fotó: Fügedi Richárd

Balesetveszélyes

A kivitelezés nem csak borzasztó igénytelen, de a szálkásra fűrészelt és levert karókhoz a csirkehálót-kerítést dróttal fogatták oda, amit nem egyszer kívül kötöttek össze, így kifelé áll a hegyes drótkötél, ami balesetveszélyes. Az így kilógó drótcsonkok könnyen sérülést okozhatnak, vagy szétszakíthatják a ruhát. Volt olyan hely, amin már ruhamaradványok voltak. A kivitelezés igényességéről sokat elárul, hogy háromféle módszerrel van felfogatva a rács: dróttal, gyorskötözővel és fém bilinccsel. Mikor, mi volt kéznél. Ráadásul van, ahol fordítva rakták fel a csirkekerítést, így felfelé állnak ki belőle a hegyes drótdarabok.

Balesetveszélyes kivitelezés - egy zöld ruha már fennakadt /Fotó: Fügedi Richárd

Az autósok kiakadtak

Az autósok is szitkozódtak, egyrészt mert alig láthatóak a kis oszlopok, és a háló, így könnyen bele lehet menni, pláne, mikor valaki szűk helyre akar parkolni. A másik gondot pedig az okozza, hogy az utca alapvetően nem túl széles, így az autóknak minél közelebb kell parkolni a padkához, amit ha megtesznek a kocsi egyik oldalán nem tudnak kiszállni az utasok, mert az ajtók beleütköznek a ketrecbe. Ottjártunkkor többen is panaszkodtak emiatt. Korábban egyébként figyeltek erre a kivitelezők, így egy kis kavicsos rész segítette az autókből kiszállók ajtónyitását.

A korábbi esztétikus megoldás és az új, ahol nem hagytak helyet az ajtónyitásra / Fotó: Fügedi Richárd

A ketrec tehát mindamellett, hogy igénytelen, nem esztétikus és balesetveszélyes még a közlekedést is akadályozza.





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás