„Mással ez a tragédia ne fordulhasson elő” – Damián nyerte a halálba kergetett Pistiről elnevezett emlékdíjat





Különleges elismerést kapott a nyilvánosság elé álló Damián.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2023.12.09.
Panzenberger Damián Flóderer Károly Pistike emlékdíj vándorserleg

A Metropol korábban beszámolt arról a 16 éves fiúról, aki Sümegen egy vonat elé lépett, mivel kortársai bántalmazták. A tragédia következtében elhunyt Pistike emlékére egy különleges vándorserleget hozott létre Flóderer Károly, aki korábban 90 kilótól szabadult meg. A díjat elsőként elnyerő Panzenberger Damián szüleit kérdeztük, hogyan élték meg, hogy fiuk Damián kapta meg elsőként a díjat.

Damián vehette át elsőként a különleges emlékdíjat (Fotó: Flóderer Károly / Kutnyánszki Tünde)

Karcsi szólt, hogy Daminak szeretné adni a díjat, mert nagyon büszke rá, hogy nyilvánosság előtt elmondta, mi az, amin keresztül megy és nagyon segítőkész abban, hogy mással ez ne fordulhasson elő.

– mondta el Kutnyánszki Tünde, Damián édesanyja a Metropolnak.

Damián korábban ugyanis Flóderer Károly TikTok-oldalán beszélt arról, hogy min mehetett keresztül Pistike és ő mennyire átérzi a helyzetét. Nem is csoda, ha szülei nagyon büszkék rá.

Nagyon büszkék voltunk rá, mert tényleg nagyon sokat tesz azért is, hogy lefogyjon és mindig próbál segíteni másoknak.

– hangsúlyozta Tünde.

Damiánról egyébként kiderült, a hízása hátterében inzulinrezisztencia áll. Édesanyja mindenben segíti és támogatja őt, sőt a fiú hamarosan segítséget kap a betegsége kapcsán is.

Damián édesanyjától azt is megtudtuk, hogy a fia nagyon megsajnálta Pistikét. Pistike ugyanis nem talált rá a csoportra vagy egy olyan közösségre, amelynek Damián a szerves tagja.

Tünde szerint fia sikerének kulcsa többek között az, hogy nagyon jószívű.

Mindig azt mondom, hogy ő tipikusan az a fajta ember, akit ha megdobnak kővel, visszadob kenyérrel. Ha bántják is, soha nem árulkodik és nem adja vissza a bántást, sem szóval, sem testi erővel.

Panzenberger Damián sikerének és népszerűségének egy másik összetevője minden bizonnyal az, amire édesanyja neveli, ösztönzi őt.

Próbálom ösztönözni Damit, hogy nyugodtan álljon ki az emberek elé. A túlsúly hátterében mindig áll valami ok és ezt nem kell szégyellnie. Aki emiatt bántja, az szégyellheti magát. Ha valaki csúfolja, csak nevessen egy nagyot és menjen tovább.

– mesélte lapuknak a büszke édesanya.

Mindig van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás