Téli üzemmódra állt át a közútkezelő





Több mint 700 hóeke áll készenlétben.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.11.12.
Módosítva: 2023.11.12.
közútkezelő tél

A Magyar Közút a jogszabályi előírások szerint minden év november 10-én téli üzemmódra áll át. Na de mitévő lesz egy közutas, ha startra készen várja az év legpezsdítőbb időszakát, de a hó még sehol? Segítségül hívja a legkisebb közutast, hogy csilingelő hangjával téli hangulatot varázsoljon és remélhetőleg előbb-utóbb igazi havat is.

Fotó: Magyar Közút

Az egyik dolgozójuk kislánya a Jégvarázs című Disney-film Legyen hó című dalát énekli, amire gyönyörű téli archív videós anyagot vágtak.

Ha pedig az időjárás is úgy dönt, hogy szükség lesz a közútkezelő cég beavatkozására, mostantól készen állnak a síkosságmentesítési és hóeltakarítási feladatokra a kezelésükbe tartozó 31 ezer kilométernyi közúthálózaton. Amint kilátásban van az igazi tél, a társaság beszámol minden tervezett intézkedéséről és felszereléséről, addig is álljon itt egy pár adat a számok szerelmeseinek. A Magyar Közút 80 mérnökségén, 19 megyei és központi irányításán keresztül több mint 2600 munkatárs dolgozik idén a téli üzemben. Ehhez

  • 709 hóekével felszerelt teherautó, 
  • 175 rakodógép és 
  • 124 hómaró is társul majd. 

Rendkívüli időjárási helyzetekben pedig országosan 651 opcionálisan lehívható munkagépet is bevethet majd a közútkezelő.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás