Az egész ország erre vár: idén karácsonyra végre jó ajándék lehet a szánkó





Megtörténhet, amire régóta sokan vágynak, megvalósulhat a fehér karácsony, legalábbis az időjósok előrejelzése egyelőre ezt ígéri.



Megosztás
Szerző: Németh Norman
Létrehozva: 2023.11.10.
időjárás karácsony havazás előrejelzés

November kezdetével beköszöntött a valódi őszi időjárás. Az előttünk álló hétvégén a Köpönyeg.hu előrejelzései szerint sok esőre, elszórt záporokra lehet számítani. Szombaton a hajnali és reggeli órákban 1 és 9 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk, de délután is épphogy 10 fok felé emelkedhet a hőmérő higanyszála. 

A hétvégére is sok esőt jósolnak – Fotó: Ave Calvar Martinez / Illusztráció/Pexels

Az AccuWeather előrejelzése szerint amennyiben így folytatódik a lehűlés, szinte biztosra vehetjük, hogy karácsony előtt már havazásnak örülhetünk. Az oldal adatai alapján decemberhez képest még így is viszonylag melegnek mondható lesz napközben a hőmérséklet, hiszen a várható értékek napközben közel 10 fokos, napos időt mutatnak. Éjszaka azonban támadnak a mínuszok, ami délelőttönként is kitart majd, így valószínűleg lesz ideje a hónak megmaradni. 

Országos szinten fehér karácsonynak utoljára 2002-ben örülhettünk, ekkor hazánk szinte egészét hó fedte szenteste, még Budapesten is havazott. Debrecenben 2005-ben, Szegeden, Szombathelyen és Pécsen 2007-ben, a Kékestetőn pedig 2021-ben is megvalósult a fehér karácsony vélhetően a környéken élő gyerekek legnagyobb örömére – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat infografikájából.

A tavalyi télhez képest mutatott enyhülés becsapós lehet, azonban a fagypont alatti hőmérséklet megteheti a várt hatását. Az elmúlt években világszinten drasztikus időjárás-változásokra figyelhettünk fel, de ezúttal, úgy tűnik, idén a magyar tél kezdetére ez nem vonatkozik.  





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás