Napokig fog szakadni az eső: kegyetlen, amit az időjárás tartogat számunkra





Az esernyőt senki se hagyja otthon a hét elején.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2023.11.06.
zápor felhőzet időjárás

Hétfőn a párásság megszűnése után gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Zápor inkább csak estefelé délen fordulhat elő. 16 fok körüli értékeket mérhetünk.

Képünk illusztráció / Fotó: Pexels.com/Jill Burrow

Kedden a gyakran gomolyfelhőségből elszórtan fordul elő zápor, akár zivatar. Egyelőre marad a 14-17 fok körüli enyhe idő – írja a Köpönyeg. 

Szerdán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakulnak ki záporok. Megerősödik az északnyugati szél. 12 fok köré csökken a hőmérséklet.

Csütörtök reggel párás, napközben változóan felhős időre van kilátás. Nem lesz eső. 11-12 fok körüli maximumok lehetnek.

„Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív- és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a sztrók kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet” – figyelmeztet mindenkit dr. Pukoli Dániel.
 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás