"Nehéz lesz holnap bemenni az osztályodba" - szívszorító szavakkal búcsúztak el a tóba fulladt Bálinttól





A 16 éves Bálint horgászat közben zuhant a tóba.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2023.11.29.
holttest tragédia horgászat

Döbbenetes tragédia miatt borult gyászba a székelyudvarhelyi szakközépiskola. Egyik tanulójuk, a 16 éves A. Bálint ugyanis november 19-én vasárnap nyomtalanul eltűnt ivói otthonából. Azt ugyan tudták, hogy Bálint horgászni indult a zeteváraljai víztározó gátjához, azonban itt nyomát sem találták. 

Bálint vélhetően az esőtől síkos betonfalon csúszott meg   Fotó: ISU (Katasztrófavédelmi Felügyelőség)

Családja természetesen azonnal jelentette eltűnését, a mentőcsapatok pedig megfeszített erővel kutattak Bálint után: szárazföldi és vízi egységek is a keresésére indultak, a gyalogosok mellett csónakkal is keresték a fiút. Bár mindenki az utolsó pillanatig reménykedett benne, hogy Bálint végül épségben megkerül, a legrosszabb rémálmuk vált valóra: már csak a holttestére bukkantak rá a víztározóban. 

Az Uh információi szerint a fiú holttestét a gát alatt lévő biztonsági túlfolyórendszerhez tartozó tóban találták meg, vélhetően a falon át zuhant bele a tározóba. Családja, barátai, ismerősei és az osztálytársak összeroppantak a hír hallatán, szakközépiskolája is fájón búcsúzott Bálinttól: 

Kedves tanítványunk, Abrán Bálint tragikus, megrázó halála mély fájdalommal tölt el bennünket. Ezúton is részvéttel fordulunk a gyászoló család felé. Bálint emlékét örökre szívünkbe zárjuk 

- írta szomorúan a székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola. Egyik tanára is szívszorító sorokkal köszönt el Bálinttól:

Kedves Bálint! Ég veled. Nehéz lesz holnap bemenni az osztályodba…… soha többé semmi nem lesz ugyanolyan . Nyugodj békében

 - írta egyik tanára. Ismerősei elmondták, hogy a fiú igencsak közkedvelt volt: 

Bálint nagyon jó gyerek volt, szerették a környéken és az osztálytársak is. Amennyire én tudom, az osztálytársai teljesen összetörtek a halála után, volt, aki iskolába sem akart menni

 - mondta a fiú egyik ismerőse. Hozzátette, hogy eltűnése után sejtették, hogy nagy a baj, hiszen Bálint nem volt csavargós típus. 

Bár a rendőrség még vizsgálja a haláleset körülményeit, a mentőszolgálat szerint Bálint valószínűleg a tavat körülölelő, a nedvességtől és a csapadéktól síkos betonfalon csúszott meg, és így zuhanhatott bele a tóba. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás