Nem emlékszik, hogy meghalt a fia: felébredt a kómából a balesetet szenvedett apa

Az orvosok nem tudták, hogyan közöljék vele a szörnyű hírt.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.01.
Módosítva: 2023.11.01.
baleset tragédia apa gyerek kóma

Az amnézia már önmagában is egy rettenetes jelenség, vannak azonban olyan helyzetek, amikor még nehezebbé teszik a család számára a tragikus szituációkat. Egy édesapa éppen a zebrán kelt át a kisfiával kézen fogva, amikor egy gyorsan haladó autó elgázolta őket. A kisfiú nagyot repült és a helyszínen elhunyt, az édesapa pedig eszméletét vesztette. Amikor felébredt, amnéziában szenvedett, és nem emlékszett arra, hogy fia meghalt. 

temetés koporsó sírhely
Az édesapa nem emlékezett arra, mi történt kisfiával / Fotó: Pexels.com (Képünk illusztráció)

A 49 éves, Londonban élő Mohamed Mao éppen iszlám imaórára igyekezett kisfiával, Mustafa Ahmeddel, amikor átkeltek a zebrán. Egy autó azonban túl gyorsan hajtott, és olyan erővel ütötte el őket, aminek következtében a kisfiú azonnal meghalt, az apa csípőtörést és fejsérülést szenvedett, másik fiának pedig átszúródott a mája, megsérült a nyaka. Azonnal kórházba szállították őket mentőhelikopterrel, és küzdöttek az életükért. 

Mohamed, az édesapa több héten keresztül mesterséges kómában volt, s közben számtalan műtéten és terápián esett át. Amikor felébredt, a családtagok szomorúan konstatálták, hogy a buszsofőrként dolgozó férfi amnéziában szenved. Először arra sem emlékezett, hogy ő kicsoda, különösen nem arra, hogy kik a családtagjai. Nem emlékezett feleségére, sem gyermekeire. 

Nem emlékeztem semmire, nem tudom, mi történt azon az estén

– mesélte a Mirrornak

Amikor a terápiáknak köszönhetően kezdett visszatérni az emlékezete, már felismerte a családját és a közös élményeket. Az orvosok sokáig tanakodtak azon, hogy mikor közöljék vele, hogy a kisfia meghalt. Mikor az édesapa megtudta, teljesen összetört, és azóta sem tudta feldolgozni a súlyos veszteséget. Mohamed még mindig mankóval tud csak közlekedni, ezért munkába sem tud járni. 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás