Mi lesz a Várkert Bazárban idén adventkor és jövőre? – fotók





Lesz itt minden: vásár, bulik, kiállítások... november 28-tól december 23-ig tart majd a Várkert Bazár adventi programsorozata.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2023.11.08.
Módosítva: 2023.11.09.
Várkert Bazár koncert program karácsony advent

Hagyományaihoz híven a Várkert Bazár idén is iparművészeti vásárral, családi rendezvényekkel, szabadtéri kiállítással, valamint zenei produkciókkal várja az érdeklődőket. Emellett több olyan újításra is számíthatsz, melyre eddig még soha nem volt példa.

November 28-tól december 23-ig tart majd a Várkert Bazár adventi programsorozata – Fotó: VT / Metropol

A Várkert Bazár adventi programjai, illetve a már 5. alkalommal megrendezésre kerülő iparművészeti vásár – melyet szintén itt a Várkert Bazárban rendezünk meg – ma már ismert és benne van a köztudatban. Évről évre egyre többen látogatnak el hozzánk.

– mondta el a Metropolnak Sikota Krisztina, a Várkapitányság turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese.

Sikota Krisztina a Várkapitányság turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató- helyettese
Sikota Krisztina, a Várkapitányság turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese – Fotó: VT / Metropol

November 8-án délelőtt a Várkert Bazárban volt az a sajtótájékoztató, melyen az idei adventi programokról hangzottak el a legfontosabb tudnivalók és érdekességek. Az eseményen a sztárvilág is képviseltette magát, hiszen évről évre egyre több sztárfellépővel büszkélkedhet a különleges rendezvény.

Az idei évben is rengeteg zenés programmal készülnek, éppen ezért az egyik fellépő, Wolf Kati beszélt a november 26-ai nyitókoncertjéről:

Sok változás történt az életemben, zeneileg is megújultunk. Immár a saját bandámmal fogok fellépni. Nem karácsonyi, sokkal inkább a 80-as, 90-es évek rockslágereit idéző dalokkal fogunk fellépni. Remélem, együtt felforgatjuk majd a Bazárt.

Wolf Kati
Wolf Kati énekesnő lemezbemutató koncertjéről beszélt. Fotó: VT / Metropol

Az idei újítások egyike, hogy a szabadtéri kiállításokat az újjászületett Csikós-udvarba viszik. Borbás Marcsi felhívta a figyelmet arra a fotókiállításra, melyen az advent és a karácsony ételei jelennek majd meg a Kárpát-medencéből. Közel 100 különleges ételből válogattak, melyek nem mindegyike tartozik az ismertebb ételek közé.

Izgatottan várom, hogy kikerüljenek ezek a képek a Csikós-udvarban.

Sikota Krisztina a Várkapitányság turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató- helyettese
Borbás Marcsi Mesél az asztal című szabadtéri kiállítást mutat majd be – Fotó: VT / Metropol

A Bagossy Brothers Company ötödik lemezbemutató koncertjéről Bagossy Norbert, az erdélyi együttes frontembere mesélt, aki már évek óta gondolkodott rajta, hogy megalkossanak egy, a stílusukra jellemző, ugyanakkor karácsonyi albumot.

Természetesen jött az ötlet és az érzés maga is, hogy nekünk készítenünk kell egy ilyen albumot.

Többek között erről az albumról hallhatsz majd számokat, ha ellátogatsz a Várkert Bazár adventi rendezvényére.

Bagossy Norbert, a Bagossy Brothers Company frontembere adventi dupla koncertjéről árult el titkokat – Fotó: VT / Metropol

Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő elmondta, miként segít majd az ünnepre hangolódásban a Tánc a hóban című koncertje:

Az ünnepre várás, az advent időszaka, ilyenkor mindenkiben ott van a várakozás. Én december 9-ére is nagy izgalommal gondolok, mert a Szent Angéla (Ferences Általános Iskola és Gimnázium) kórusával fogunk fellépni.

Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő – Fotó: VT / Metropol

Sena Dagadu, az Irie Maffia zenekar énekese számára a tizenegy tagú együttes olyan, mintha a családja lenne. Erre utal annak a koncertjüknek a címe is, melyet a ünnepi forgatagban adnak majd, annak ellenére, hogy az énekesnő elmondása szerint nem volt könnyű átalakulniuk és „fahéjasan karácsonyivá” tenniük az egyébként whiskey-s fűszerezésű dalaikat.

Különösen jó kihívást jelent nekünk a karácsonyi hangulat megteremtése.

Sena Dagadu, az Irie Maffia zenekar énekese az ünnepek miatt új köntösbe bújtatja majd eddigi dalait – Fotó: VT / Metropol

A karácsonyi hagyományok időszakában azokra is gondolunk, akiknek jóval kevesebb jut a karácsonyi asztalra vagy a fa alá. Őket Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója és az adventi pénzadománygyűjtő kampány segíti majd.

Fontos, hogy azok a kis »szigetek«, melyek a karácsony lényegére emlékeztetik az embereket, mint amilyen a Várkert Bazár is, továbbra is a lényeg irányába tereljék az emberek fókuszát.

A szervezet hiába gyűjt idén már 28. alkalommal a hátrányosabb helyzetűek számára, a hamarosan befolyó összegből egész évben kell gazdálkodjanak.

Koltai Anna moderátor, Szarka Tamás, Wolf Kati, Borbás Marcsi, Sikota Krisztina, Bagossy Norbert, Sena Dagadu és Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója (b-j) – Fotó: VT / Metropol

A Metropol a Várkert Bazár 2024-es terveiről is megtudhatott néhány kulisszatitkot:

A Dísz téren és a Szent György tér sarkán három nagy épület, a Honvéd főparancsnokság épülete, József főherceg palotája, illetve az egykori Vöröskereszt Egylet székháza is újjáépül. Ezeknek a befejezése hamarosan várható, illetve megkezdődött a Budavári Palota rekonstrukciója is. Ha a Szent György tér felől sétálunk, akkor az A épület az egykori Munkásmozgalmi Múzeum, amelyet az utóbbi időben a Nemzeti Galéria időszaki kiállításokra használt, az az épületrész születik újjá jelenleg a Szent György téren

– árulta el a 2024-es év eleji tervekről a Metropolnak Sikota Krisztina.





 





Ezeket olvastad már?
Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás