Lusta volt sétálni, így lopott egy kocsit, majd lerobbant

A részeg férfit a rendőrök lopás után nem sokkal elfogták, miután lerobbant az úton.Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2023.11.03.
tolvaj rendőrségi eljárás autólopás

Feljelentést tett egy szekszárdi lakos Mindenszentek napján késő este, mert röviddel bejelentése előtt egy ismeretlen tettes ellopta a háza udvaráról a kocsiját, melyben benne volt az indítókulcs is. A nyomozók még a feljelentést vették fel, amikor a 6-os főúton Szekszárd határában megtalálták az eltűnt autót.

Kifogyott az üzemanyag, így lerobbant. Fotó: police.hu

A járőrök nem messze a kocsitól egy benzines kannát cipelő férfit igazoltattak, aki gyalogosan sétált az ellopott autó felé. Az egyenruhások előtt jól ismert 28 éves helyi lakos elismerte, hogy nem sokkal korábban ő vitte el a járművet az udvarról, mert nem akart gyalogolni. Több úticélt is kitalált, hogy merre megy, de az autóból már  a város határában kifogyott az üzemanyag. A benzines kanna azért volt nála, mert éppen tankolni volt, hogy folytathassa az útját - írja a police.hu.

A rendőrök a férfit meg is szondáztatták, mely magas értéket mutatott. Emellett ellenőrizték az adatait is. Kiderült, hogy most is több élő járművezetéstől eltiltása van, és vezetői engedélye sincsen. A 28 éves tolvajt előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvétele bűntett miatt. Büntetőeljárás indul vele szemben ittas járművezetés és eltiltás hatálya alatti vezetés miatt is. Ezek mellett több bűncselekmény, például testi sértés súlyos kísérlete miatt is eljárást indítottak ellene. 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás