Veszélyes alakok fenyegetnek: semmiképpen ne vegyünk karácsonyi ajándékot az utcán!





Az ünnepek közeledtével nem árt az óvatosság. Célszerű nem az utcán beszerezni a porszívót vagy az evőeszközkészletet.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2023.11.21.
Módosítva: 2023.11.21.
pénz idősek rendőrség

Egy budaörsi Facebook-csoportban egy nő arról posztolt, hogy nagy összegű porszívót és evőeszközkészletet akartak rásózni férje nagypapájára, akinél szerencsére nem volt kéznél a szükséges összeg. Azt nem lehet tudni, hogy a felkínált portékának vajon mennyi a valós értéke, ám egy biztos, az ünnepek közeledtével nem árt résen lenni. Különösen az időseknek kell segítenünk, hiszen ők azért, hogy örömet szerezzenek az unokának, képesek mélyen a zsebükbe nyúlni, sőt olyasmit is megvenni, amire tulajdonképpen semmi szükség.

Markovics Gábor
Az idősek nem mindig vannak tisztában a pénz valós értékével – Fotó: Markovics Gábor

A férjem nagypapája hazafelé tartott, és megállította egy barna bőrű, bajszos, makkos cipős, öltönyös férfi, aki egy porszívóért és egy evőeszközkészletért 100 000 forintot szeretett volna elkérni.

– írta felháborodva egy nő. Mivel az idős úrnál nem volt ennyi pénz, felment a lakásába, ahol megkérte a feleségét, hogy kísérje le a megfelelő összeggel. A posztoló erre már felkapta a fejét és megakadályozta, hogy nyélbe üssék az üzletet.

A papa már nem teljesen beszámítható, és nem tudja pontosan, mennyi az a 100 000 forint

– írta a nő, akinek a férje elmondása szerint feljelentést tett a rendőrségen. Az esettel kapcsolatban lapunk megkereste a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik nem erősítették meg a feljelentés tényét. A névtelen posztoló végül lement és kérdőre vonta az idegen férfit, aki egy porszívós dobozzal és egy evőeszközszettel a ház előtt várta kuncsaftját. A férfi elmondása szerint az árus ekkor szedte a sátorfáját és egy idős, szürke Mercedessel távozott a helyszínről, miután néhány számmal arrébb még felvette társát. A posztoló óvatosságra inti a környéken élőket, és hangsúlyozza, hogy különösen figyeljünk oda az idősekre, hiszen őket könnyű megtéveszteni még akkor is, ha valaki nem szándékosan teszi.





 





Ezeket olvastad már?
Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás