Jó hírek érkeztek az élet-halál közé került Rolikáról





Legutóbb még arról számoltunk be, hogy a 14 éves Rolika szülei csípőműtétre gyűjtenek. A fiú azóta már túl is van a beavatkozáson és minden nap egy lépéssel közelebb kerül legnagyobb álmához: hogy végre megtanuljon járni.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2023.11.22.
Módosítva: 2023.11.22.
küzdelem Erdélyi Rolika csípőműtét álom

Ahogy arról lapunk már többször beszámolt, Erdélyi Rolikának születésétől kezdve minden napja nagy küzdelem, immáron 14 éve. Két hónaposan sérvműtét. Négy hónaposan agyi ciszta miatti koponyafeltárás. Azután 18 hónaposan 3 napra elveszítette az eszméletét, ami után mindhárom nap életmentő műtéten kellett átesnie. Az orvosok semmi jót nem ígértek, de Rolika túlélte. Ezután, 3 évesen, mielodiszpláziás szindrómája lett. Ezt a betegséget a leukémia előszobájának hívják, és csak donoros csontvelő- transzplantációval gyógyítható. Szerencsére Rolikának sikerült a transzplantáció, most pedig mindent megtesz azért, hogy álma valóra váljon.

Rolika egyetlen álma, hogy megtanuljon járni  Fotó: Facebook

Szerencsére nagyon hamar kapott is egy megfelelő donort és 9 évvel ezelőtt, 2014 márciusában transzplantálták a kisfiút. Négy hónapot töltött a kórházban, ebből 40 napot steril szobában. Voltak mélypontok, de Rolika hősiesen kibírta ezt a megpróbáltatást is. A kisfiúnak pedig azóta egyetlen egy álma van: hogy megtanuljon járni.

Roli nagyon beteg volt, élet-halál közt lebegett, nem is egyszer. Nekem sokszor egyetlen eszközöm maradt a tehetetlenség, a bizonytalanság, az orvosok által kimondott rideg valóság mellett, hogy elhitessem vele, hogy meg tud gyógyulni. Bármire képes, csak higgyen önmagában

– mondta el korábban édesanyja, Erdélyiné Szabó Andrea.

A kisfiú jelenleg csípőműtétje után gyógyul, ami szintén azért kellett, hogy egyszer képes legyen lábra állni és önállóan járni. Tegnapelőtt pedig, 42 nap fekvés után, végre lekerült Rolika lábáról a gipsz is. 

Roli aggódott a fűrész hangjától, de az ápoló sokszor megnevettette, így oldódott a feszültsége. A végén hatalmas öleléssel köszönte meg, hogy végre megszabadította a gipsztől. A gyógytornász segítségével már fel is ült. Nagyon büszkék vagyunk rá, és amikor megdicsértük, csak annyit mondott: »Tudjátok, az egyik legfontosabb az önbizalom!«

  – tudatta a büszke anyuka.

A kisfiú már több mint egy éve nem nehezedett a lábára a fájdalom és a csípőproblémája miatt, most viszont egy újabb mérföldkövet lépett át.

„Azt sem gondoltuk, hogy fel fog ülni, de tegnap olyasmi történt, amire egyikünk sem számított. Segítséggel felállt! Örömében még a járókeretet is elengedte. Meghatódtunk nagyon. Büszkék vagyunk, hogy Rolika ilyen erős és akaraterős” – mondta.





 





Ezeket olvastad már?
Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

„Az a szomorú, ha segítségért kiáltasz, akkor sem jönnek oda” - forrnak az indulatok, miután elszabadult a pokol az 1-es villamos megállójában

„Az a szomorú, ha segítségért kiáltasz, akkor sem jönnek oda” - forrnak az indulatok, miután elszabadult a pokol az 1-es villamos megállójában

Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás