8 éves ikerlányaival vált hajléktalanná Gábor: mindenük odalett egy tűzben





Tűz martalékává vált a Kóti Gábor és kislányai otthona. A férfi kizavarta a házból az ikreket, miközben ő a nappaliban felcsapó lángokkal küzdött. Mindhiába: mindenük odalett.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.09.
Módosítva: 2023.11.09.
háztűz apuka Ikrek Fót

Semmije sem maradt Kóti Gábornak és a két kislányának. Lángok csaptak fel fóti házuk nappalijában, miközben a férfi az emeleten a vízvezetéket javította. A lányokat kizavarta az utcára, majd megpróbálta eloltani a tüzet, ami nagyon gyorsan terjedt. Nem maradt más választása, ő is kimenekült az égő házból. Mindenük odalett.

Ez a konténer jelenti most az otthont a családnak, akinek háza a tűz martalékává vált Fóton  
Fotó: Faludi Koppány

A kertészként dolgozó férfi 11 hónapos koruk óta egyedül neveli a hétéves ikreket, Mirellát és Tifanyt. A férfi Fóton bérelt egy hétvégi házat, otthonuk azonban október legvégén porig égett.

Délelőtt épp a vízcsapot szereltem, mikor rémülten szaladtak fel hozzám a lányok az emeletre, hogy nagy füst van. Azonnal lerohantam, de addigra már lángokban állt a nappali

– idézi fel a drámai eseményeket Gábor, melynek következtében mindenüket elvesztették. Noha ő igyekezte menteni a menthetőt, a faházban nagyon gyorsan terjedt a tűz, így végül belátta: már ő sem tehet semmit sem, ahogy a kiérkező tűzoltók küzdelme sem állíthatta meg időben a pusztító tüzet. Ruhájuk is csak annyi maradt, ami rajtuk volt, amikor kigyulladt az otthonuk. Ezenfelül egyetlen értékük a kocsi, ami a ház előtt parkolt. Igaz, használni nem tudják, mert a kulcs is bent égett.

Gábor egyedül neveli lányait Mirellát és Tifanyt. A tűz után a semmiről kell mindent felépíteniük 
 Fotó: Faludi Koppány

Első éjszakán én a kocsiban aludtam, a lányokat pedig egy osztálytársuk szülei fogadták be. Hétfőre sikerült az önkormányzatnak elintéznie, hogy a sportcsarnok mögötti konténerházban el tudjanak szállásolni minket, de itt is csak ideiglenesen maradhatunk, így mindenképp meg kell oldanom a lakhatásunkat

– magyarázta a Ripostnak a kétségbeesett apa, hozzátéve: fontos, hogy a környéken lakjanak, hiszen minden ide köti őket, a munkája is. Gábor egyedül neveli a lányokat, egy fizetésből gondoskodik hármójukról, így a lehetőségeik kötöttek. Az ikrek édesanyja csak csak időnként bukkan fel, így minden teher rá hárul. Számára a lányok a legfontosabbak, és mindent megtesz azért, hogy számukra ne jelentsen nagy törést az, amit át kellett élniük. Gábor kertészként dolgozik, és fizetéséből, csak egy olcsóbb lakás bérleti díjárra telne, de nagyon szeretné ha mihamarabb lenne tető a feje felett. Felajánlásokból a ruházatukat tudták már pótolni, így , most  a lakás jelenti számára a legnagyobb kihívást.





 





Ezeket olvastad már?
Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Megszakad a szív: összeesett és meghalt egy terhes nő, kisfiát sem tudták megmenteni

Megszakad a szív: összeesett és meghalt egy terhes nő, kisfiát sem tudták megmenteni

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás