Kispesti közvécé: az önkormányzat hallgat, nem érdekli a kerületben élők akarata!





Milliókból létesítettek illemhelyet, majd bezárták az ajtaját az emberek előtt. Hiába szeretnék használni a kerületiek, akik még fizetnének is érte, az önkormányzat még csak válaszra sem méltatja őket. Dagad a kispesti közvécé botránya!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.24.
Módosítva: 2023.10.24.
közvécé önkormányzat Kispest szavazás

Mint arról a Metropol is beszámolt, 2018-ban, a kispesti költségvetési szavazáson az volt az egyik nyertes ötlet, hogy a forgalmas Kossuth téren, az egykori BKV- jegypénztár épületében közvécé létesüljön. Az önkormányzat 6 millió forintot különített el a mellékhelyiségre, ami el is készült. Nyitva azonban – a kerületiek elmondása szerint – csak ideig-óráig volt, aztán örökre bezáródott ajtaja. Pedig igény lenne rá, a kerületi lakosok akár fizetnének is érte, hogy használhassák! Próbáltuk megtudni az önkormányzattól, hogy mi lesz az egykori jegypénztár épületében létesült illemhellyel, ők azonban válaszra sem méltatták a kérdést. Úgy tűnik, nem nagyon izgatja őket a milliókból megépített kispesti közvécé ügye!

Sóvárgás tárgya lett a kispesti közvécé Fotó: Metropol

Soha nincsen nyitva a kispesti közvécé!

A Metropol munkatársai is ellátogattak a hírhedt Kossuth téri közvécéhez, aminek az ajtaja valóban zárva volt. A helyiek mind tudnak arról, hogy ott pár évvel ezelőtt megnyitott az önkormányzat egy illemhelyet, sőt, több olyan embert is találtunk, akik nagy örömmel használták is azt anno. Mindez azonban már csak múlt idő. „Ezer éve itt van, hogy közvécé, de soha nincsen nyitva. Nincs nyitva évek óta. Nem is értem az egészet” – mondta a Metropolnak Márti, hozzátéve, hogy ahogy korábban is tette azt, most is szívesen fizetne érte.

Kerestük az önkormányzatot, de nem válaszolnak! Fotó: Metropol

Nem reagál az önkormányzat a megkeresésekre

„Kispesti vagyok, szerintem azért van zárva, mert a téren nagyon sok volt a csöves” – írta egy kerületi a Metropol közvécéről készült TikTok- videójához. Akadt olyan is, aki a felvétel alatt betaggelte Gajda Pétert, Kispest polgármesterét. A kerület vezetője azonban nem reagált… Ahogy a Metropol leveleire sem, pedig már két alkalommal is megkerestük az önkormányzatot a közvécével kapcsolatos kérdéseinkkel. Szerettük volna megtudni, hogy mikor és miért zárták be az illemhelyet, és hogy mikor tudják esetleg újra használni a pisilni vágyó kispestiek. Érdeklődtünk arról is, hogy végül mennyibe került a vécé létesítése, és hogy az önkormányzat írt-e ki közbeszerzési eljárást vele kapcsolatban, de sajnos ezekre sem kaptunk választ. Úgy tűnik, sem az önkormányzatot, sem annak vezetőjét nem érdekli sem a kispestiek akarata, ahogy azzal sem foglalkoznak, hogy ha már egyszer milliókat öltek bele a projektbe, valahogy fenn is tartsák azt.

 





 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás