„Igyekszünk minden percben boldogok lenni” – túl van az utolsó sugárkezelésén az agresszív daganattal küzdő Brájen





A hétéves Brájen hősiesen küzd a betegsége ellen, túl van az utolsó sugárkezelésén. Az édesapja, Jácint minden percét a kisfia mellett tölti, ezért nem tud dolgozni.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.10.11.
Módosítva: 2023.10.11.
daganat korház fehérvérsejt édesapa

A hétéves Brájen a lábát fájlalta, majd kiderült, hogy a rhabdomyosarcoma, vagy más néven RMS, a rák egy rendkívül agresszív fajtája támadta meg a testét. A daganat másfél hét leforgása alatt 12 centiméteresre nőtt a kisfiú lágyék részén. A gyerek fél éve küzd a betegség ellen, kezelésekre jár és újra kellett tanulnia járni; édesapja, Pongó Jácint minden percét mellette tölti. A második osztályos kisfiú online vesz részt az óráin, és a nehézségek ellenére életvidám.

Brájen újratanult járni (Olvasói fotó)

„Jelenleg újra van elegendő fehérvérsejtje”

Brájent otthon ápolja az édesapja, de gyakran be kell feküdniük a kórházba is, mert a kisfiúnak változó az állapota. 

Még három kemoterápia van hátra; összesen kilencet írtak elő neki. A kemoterápia háromhetente történik; a kezelés időtartama egy év, utána pedig gyógyszer formájában kapja tovább. A sugárkezelésből már megkaptuk az utolsót. Most jelenleg újra van elegendő fehérvérsejtje

– mondta Jácint.

 

„Napról napra élünk”

Az édesapa korábban villanyszerelő volt, de kisfia betegsége miatt nem tud dolgozni, hiszen minden percét a segítségre szoruló gyermeke mellett tölti. Nehéz anyagi körülmények között élnek, a számlákat nem tudja fizetni.

A kisfiamat igyekszem kihagyni ezekből a felnőtt dolgokból; megvan neki a saját harca, nem akarom még a számlákkal is terhelni. Napról napra élünk, és igyekszünk minden percben boldogok lenni, de éjszakánként semmit sem alszom, mert rettegek, hogy holnap tudok-e enni adni neki, vagy azért, hogy lesz-e meleg víz a bojlerben

– mondta korábban a Ripostnak az édesapa.

IDE kattintva megtudhatod, hogyan segíthetsz a családnak. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás