Aljasság: megmérgezte a feleségét a mérgezésspecialista, hogy megkapja a biztosítási pénzt





Terve mégsem egészen úgy sült el, ahogy számította.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.10.28.
mérgezés gyilkosság boncolás

A 32 éves Betty Bowman gyomorpanaszokkal került kórházba, ahol tünetei miatt ételmérgezésre gyanakodtak, és ennek megfelelően kezelték. Az asszony azonban pár nap múlva meghalt.

Illusztráció / Fotó: Pexels

Ilyenkor az a protokoll, hogy az elhunytat felboncolják a halál okának pontos megállapítására. A nő orvos férje azonban ezt a végtisztességre hivatkozva megpróbálta megakadályozni, és kieszközölte, hogy a holttestet soron kívül elhamvasszák. Azt állította, hogy feleségének daganatos betegsége volt, ezért már fel voltak készülve a halálára.

Egyik kollégája azonban utánanézett a dolognak, és kiderült, hogy a nőnek az ég világon semmi baja sem volt, nemhogy folyamatos kezelést igénylő súlyos betegsége. Ezt jelentette is az orvosszakértőnek, aki azonnal elhalasztotta a hamvasztást, és utasítást adott a boncolásra. Így derült ki, hogy a beteget egy köszvény elleni szer túladagolása ölte meg.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a mérgezésspecialista férj éppen ennek a szernek a halálos dózisát kutatta. Ezután a rendőrök több ismerősét kihallgatták, akik szerint nem volt jó a házassága, és már a válás is szóba került. Ráadásul ráakadtak arra az életbiztosításra, amely szerint felesége halála után mintegy félmillió dolláros kártérítés járna neki, ami már elegendőnek bizonyult arra, hogy gyilkosság gyanújával letartóztassák. A férfinak november 1-én kell bíróság elé állnia – adta hírül a LadBible.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás