Évi negyedmilliárdot költ médiamegjelenésekre a zuglói baloldali önkormányzat





Horváth Csaba polgármesternek nagyon fontosak a hírek! Fiala Jánosnak például óránként fizet nettó 268 ezer forintot, hogy egy betelefonálós műsorban beszélhessen ügyeiről…



Megosztás
Szerző: Forgács Ági
Létrehozva: 2023.10.10.
Módosítva: 2023.10.10.
Zugló Horváth Csaba Karácsony Gegely

Vastagon fizetnek a zuglóiak azért, hogy elolvashassák, megnézhessék, vagy meghallgathassák a kerületükről szóló híreket. Horváth Csaba polgármester három különböző adásba vásárolta be magát havi nettó 953 ezer forintért a kerületi adófizetők pénzén. Ezenkívül évi 219 millió forintért üzemeltetik az önkormányzat saját médiacégét, de külön megbízott végzi havi nettó 1 200 000 forintért az internetes közösségimédia-szolgáltatásokat is. Így nagyjából évi negyedmilliárd forintért készülnek el a Zuglóról szóló hírek.

Majdnem havi nettó egymilliót költ a polgármester médiaszereplésekre. Fotó: MARTON MONUS

268 ezer forintos órabér

Fiala Jánosnál adta elő Horváth Csaba, hogy szerinte bizonyos hírportálok úgy próbálják bemutatni, hogy nagy elmaradás van a másfél milliárd EU-s támogatásból épülő zuglói ökoháznál, pedig a ház végre révbe ért. Igaz, a projekt már tavaly október 31-én lezárult, és a lakók még mindig nem költözhettek be lakásaikba, Zugló polgármestere a Keljfeljancsi nevű internetes, betelefonálós adásban elmondhatta, hogy minden rendben van a valaha volt legnagyobb zuglói pénzszivattyúval. Elmondhatta és bármit el is mondhat ebben a műsorban anélkül, hogy bárki megkérdőjelezné, hogy igazat szól-e a polgármester, Zugló önkormányzata ugyanis a kerületi adófizetők pénzéből havi nettó 268 ezer forintot költ arra, hogy 60 percnyi felületük legyen azt mondani, amit csak szeretnének. Igen, ez pontosan azt jelenti, hogy Fiala órabére nettó 268 ezer forint Zuglóban…

Évi 219 millióból gazdálkodik az önkormányzat médiacége

2020 márciusa óta újra van médiacége is Zugló önkormányzatának, méghozzá a Jaksity Kata vezette Zugló Információs és Médiacsoport Kft., ami 2023-ban évi 219 millió forintot kapott a működésére. Ezért cserébe ők vállalják havonta a Zuglói Lapok nyomtatott önkormányzati kiadvány elkészítését és terjesztését, a zuglo.hu oldal tartalommal ellátását, és a zglmedia.hu oldal teljes körű üzemeltetését. Itt, a zglmedia.hu oldalon tért vissza például a képernyőre Jaksity Kata barátnője, Szily Nóra, aki 2015-ben visszavonult. Szily szerződése elérhető a zuglói felületen, a cége 6, körülbelül 35 perces adás portrébeszélgetés szerkesztésére és műsorvezetésére szerződött az önkormányzat médiacégével, adásonként nettó 100 ezer forintért. 

Szily Nóra is visszatért a képernyőre. Fotó: Internet

Ez jóval kisebb órabér, mint Fialáé, mégis jól tükrözi, hogy mennek a „haveri kifizetések” Zuglóban, bár itt inkább „havernői” kifizetésről beszélhetünk. Bár a médiacég végzi a zuglo.hu tartalomszolgáltatását, biztos ami biztos alapon az önkományzat havi potom nettó 1 millió 200 ezer forintért megbízta a Mentát Consulting Kft.-t, akiknek a feladata „Zugló Önkormányzata hangsúlyos képviseletének megteremtése a közösségi médiumokban”.

A Klubrádióba is bevásárolta magát

A Klubrádióval is van szerződése Zuglónak, ők évi nettó 1 800 000 forintért 12 alkalommal biztosítanak a polgármesternek 3-5 perces telefonos megszólalást a reggeli műsorukban, ezenkívül adnak még gálánsan 30 darab 20 másodperces reklámspotot is az önkormányzatnak. Horváth Csaba tehát havi nettó 150 ezer forintért beszélhet maximum 5 percig a rádióban. Az ATV-ben havi 5 alkalommal jelenhet meg, ez havi nettó 535 ezer forintjába kerül a zuglóiaknak.





 





Ezeket olvastad már?
Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás