Abszurd levelek és kommentek: „idegállapotban van” Zugló polgármestere a 2024-es önkormányzati választások előtt





Horváth Csaba nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy 2024-ben újraindul a zuglói polgármesteri székért, amióta azonban egyértelművé vált, hogy saját térfelén akad kihívója, sorra írja a nyilvános leveleket és kommenteket.



Megosztás
Szerző: Forgács Ági
Létrehozva: 2023.09.12.
Módosítva: 2023.09.12.
Horváth Csaba alpolgármester Hadházy polgármesteri szék

Hadházyék fűkaszálása óta „idegállapotban van” Horváth Csaba, aki most azért írt helyreigazítási kérelmet, mert egy lap azt írta, nem válaszolt a megkeresésükre, hogy újraindul-e 2024-ben Zuglóban a polgármesteri székért. A mondat, amin Horváth annyira kiakadt, egészen pontosan így hangzott: „Írásbeli kérdésünkre az esetleges újraindulásáról a cikkünk megjelenésééig nem válaszolt a parkolási ügyeitől hangos Zugló polgármestere.” 

Ember ennyire még nem akadt ki egy fél mondaton – Fotó: Magyar Nemzet

Horváth a cikk megjelenése után azonnal klaviatúrát ragadott, felháborodásának adott hangot, és bár azt nem cáfolta, hogy nem reagált a lapnak a cikk megjelenéséig, azonnali helyreigazítást követelt. „A cikk megjelenése óta hiába keresték fel a hivatalom munkatársai a hírportált mind TELEFONON, mind ÍRÁSBAN, továbbra sem történt meg a helyreigazítás” – így Horváth, akinek vélhetően nem szóltak, hogy a bekapcsolva hagyott Caps Lock ordítást jelent a netikettben. A polgármester aztán a posztjában oda jutott, hogy az egész kerület hálás lesz majd a szerkesztőségnek, ha javítják a szöveget. „Együttműködésüket előre is köszönöm egész Zugló nevében!” – írta a posztban. 

Mélyülnek a lövészárkok Zuglóban

Horváth kiakadása arra a baloldali belháborúra vezethető vissza, amiről a napokban a Metropol is cikkezett. Hadházy Ákos, a térség országgyűlési képviselője, és Zugló alpolgármestere, a momentumos Rózsa András szeptember elején lekaszáltak egy önkormányzati fenntartású zöldfelületet. 

Horváth nem örül neki, hogy alpolgármestere kívánja elvenni a székét.... Itt még egyetértésben Rózsa András és Horváth Csaba – Fotó: Facebook

A polgármester akkor egy hosszú kommentben reagált, amiben főként azt sérelmezte, hogy alpolgármestere egy olyan területen fűkaszált, ahol két nappal később, önkormányzati megrendelésre eleve kaszáltak volna. A történet persze korántsem a fűkaszálásról szólt, hanem a zuglói erőviszonyokról. Horváth Csaba ugyanis tényleg újra akar indulni, az elmúlt hetekben azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy saját térfeléről is akad majd kihívója, méghozzá saját alpolgármestere. „A következő önkormányzati választáson véget kell vetni a korrupciós nagykoalíció hatalmának, és egy olyan képviselő-testületet kell választani, amelynek tagjai elkötelezettek a valódi változás iránt” – írta Hadházy a kaszálós képekhez, egyértelműen Horváth Csabára, és a zuglói szocik hatalmára célozva. Ugyan a 2024-es önkormányzati választásokig még kilenc hónap van hátra, Zuglóban már egymásnak esett a baloldal és elkezdődött a koncon való marakodás.
 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás