„4 év alatt egy nyilvános WC-t sem tudott üzembe helyeztetni!” - Egymásnak ugrott Zugló baloldali polgármestere és alpolgármestere





"Korrupciós nagykoalíció" - így nevezi egyik baloldali fél a másikat... Horváth Csaba a momentumos Rózsa András fűkaszálásán akadt ki, ezután kezdték el üzenőfüzetnek használni a Facebookot. A Pillangó parki közvécétől a járdaseprű gépen át a Zugló tévé megvásárlásáig minden szóba került. Zugló polgármestere és alpolgármestere érdekes levélváltásba kezdett.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.09.09.
Horváth Csaba alpolgármester Hadházy Zugló

Újabb fejezetéhez érkezett Zuglóban a már évek óta tartó baloldali belháború, ami a kerületi szocik és az ellenzék többi szereplője között zajlik. Miután 2021-ben Hadházy Ákosnak sikerült félreállítania a zuglói "szoci keresztapaként" számon tartott Tóth Csabát, majd megnyernie a kerületi országgyűlési mandátumot, az önkormányzat cégeiből is elkezdték kiszorítani a zuglói exképviselő embereit. A polgármesteri székben azonban még mindig az MSZP-s Horváth Csaba ül, aki ráadásul már azt is nyilvánvalóvá tette, hogy 2024-ben újra elindul a választásokon. „Nem egyeztettem más pártokkal, de időben jelentettem be – hogy ne okozzon politikai turbulenciát –, ismét elindulok Zugló polgármesteri tisztségéért” -mondta még 2022 októberében a kerület vezetője. Bár azt még továbbra sem tudni, hogy az ellenzék tart-e majd előválasztást a 2024-es önkormányzati választások előtt, ahogy azt sem, hogy egy közös jelöltet állítanak-e, az már szinte biztosan kimondható, hogy Horváth Csabát nem fogja a DK és a Momentum támogatni az újraindulásban. 

Zugló polgármestere 2024-ben újra akar indulni. Fotó: Magyar Nemzet

Hadházy újabb mutyit kiált

Ennek az egyik napnál is világosabb előjele, hogy szeptember elején a kerület momentumos alpolgármestere, Rózsa András Hadházy képviselő társaságában ragadott fűkaszát, és tett rendbe egy kerületi fenntartású zöldfelületet. Az akcióról természetesen PR-fotók is készültek, amiket Hadházy Facebook-oldalán osztott meg. A képek mellé szöveg is járt, Hadházy ebben azon lamentált, hogy szerinte azért nem gondozott Zugló, mert a kerületben, ahogy a főváros nagy részén is, ugyanaz a cégcsoport végzi a zöldfelületek karbantartását. „Idén lejárt volna a szerződésük, de tavaly decemberben új kiírás helyett inkább meghosszabbították, arra hivatkozva, hogy nincs idő új pályázat kiírására… Rózsa András és a Momentum képviselői régóta szorgalmazzák az úgynevezett beszervezést, vagyis hogy az önkormányzat ne írjon ki pályázatot erre a munkára, hanem vegyen néhány gépet és oldja meg saját maga. A polgármester és a vagyonkezelő vezetése ezt nem utasította el élből, csak konkrétan elszaboltálta a dolgot” – írta Hadházy.

„A következő önkormányzati választáson véget kell vetni a korrupciós nagykoalíció hatalmának és egy olyan képviselő-testületet kell választani, amelynek tagjai elkötelezettek a valódi változás iránt. Én ezt a folyamatot nagyon szívesen segítem tanácsokkal és közvetítőként, de döntés jövő júniusban a zuglói polgárok kezében lesz!” - tette világossá Hadházy, hogy ők Horváth Csaba leváltáson dolgoznak...

Horváth leárulózta alpolgármesterét

Az országgyűlési képviselő posztját Rózsa András is megosztotta, Horváth Csaba pedig a posztja alatt, egy kommentben vágott vissza a fűkaszáló brigádnak. „Épp hétfőn indul az újabb nagy kaszálás a kerületben, így ezen a területen is. Rózsa András alpolgármesternek tudnia kellett róla” – fejtette ki Horváth, aki szerint az önkormányzatoknak évek óta elvonások mellett kell helyt állniuk. 

Horváth Csaba szerint csak a fotó kedvéért kaszált Hadházy... Fotó: Facebook

„Sajnálatos, hogy épp az az alpolgármester feszít most ott, aki hónapok óta akadályozza a saját seprőgép beszerzését, amivel jelentősen lehetne javítani a kerület tisztaságán. Így az Egri csillagok áruló Hegedűs hadnagyára emlékeztet, amit tesz” – szólt be Horváth az alpolgármesterének. „Itt lenne az ideje, hogy országgyűlési képviselő úr a lakosság hergelése és az önkormányzatok besározása helyett, valóban képviselje a zuglóiakat! Álljon ki amellett és ez ügyben szólaljon fel a Parlamentben is, hogy például a szolidaritási adót ne vonják el és a centralizáltság helyett adják vissza az önkormányzatok jogosítványait, amelyeket elvontak, hogy a helyi ügyeket helyben lehessen megoldani! Ezzel valóban az emberekért, a zuglóiakért tudná hallatni a hangját. Azzal viszont nem, hogy egy fotóért lekaszálja azt a területet, amelynek a kaszálását hétfőn végeznék el a szakemberek és amelyért fizet az önkormányzat” – üzente Hadházynak.

Nyilvános vécével vágott vissza az alpolgármester

A Facebook-üzenőfüzetben ezután Rózsa András Horváth Csabához szóló nyílt levele következett. „Hogy a kerület szebbé és gondozottabbá tételére irányuló erőfeszítéseim jutalmaként Te lényegében „árulónak” titulálsz, az végtelenül felháborít” – akadt ki Rózsa, aki állította: őt senki sem tájékoztatja a kaszálások rendjéről, így ne is tudhatott a hétfői fűvágásról. Kiderült az is, hogy bár Horváth a megszorításokról ír, nemrég azt javasolta, hogy vásárolja meg az önkormányzat a Zugló TV-t 50 millió forintért, és hogy másik 50 millió forintot pedig adjanak kölcsön a Zuglói Zrt.-nek járdaseprő gépre. „Úgy, hogy egy úttisztító gép több mint egy évet állt használatlanul a Zuglói Zrt. udvarán. Apropó, az működik már?” - kérdezte az alpolgármester a polgármestertől (Facebook-kommentben!!!). „Több mint 30 éve élek a kerületben és a következő harmincat is itt tervezem. Lokálpatrióta vagyok aki mindig Zugló érdekeit tartja szem előtt. Ezek után mit szóljak ahhoz, ha engem tart árulónak egy olyan Polgármester, aki 4 év alatt egy nyilvános WC-t sem tudott üzembe helyeztetni?” - célzott Rózsa a Pillangó pari közvécére, amit már 5 éve nem sikerült üzembe helyeznie a zuglói önkormányzatnak.





 





Ezeket olvastad már?
A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás