Állatrendőrnek adja ki magát egy csaló Újbudán





Hivatalos iratnak látszó papírral akarta igazolni egy férfi, hogy miért kötött bele egy kutyát sétáltató idős emberbe Kelenföldön.



Megosztás
Szerző: J.K. Rowling
Létrehozva: 2023.10.12.
Módosítva: 2023.10.12.
kutyatolvaj Újbuda hajléktalan

Meglehetősen furcsa történetről számolt be a közösségi média oldalán a Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés szervezet. Az állatvédőknek e-mailben mesélte el vélhetően egy XI. kerületi lakos, hogy igencsak furcsa kifogással élt számára egy férfi, aki belekötött egy kutyasétáltató idős férfibe. A levél küldője egyébként nem nézte tétlenül az eseményeket, megpróbált a védelmükre kelni. 

Ma a Kelenföldi pályaudvar mellett, ahol a panelek kezdődnek, egy 50 körüli, hajléktalannak tűnő, agresszív férfi, italos is volt, belekötött egy kutyát sétáltató idős férfibe

– kezdte az üzenetét a levél írója, aki arról is beszámolt, hogy elsősorban a kutya miatt gondolta, hogy közbe kell avatkoznia egy ilyen helyzetben. 

Kutyasétáltatóba kötött bele a csaló / Fotó: Humphreys Muleba/Pexels (illusztráció)

Állatvédelmi Rendőrség? 

Az esetről elmondta a levél küldője, hogy próbálta lenyugtatni az agresszív férfit, akivel elkezdett beszélgetni, és ekkor vált igazán érdekessé a történet. 

Mutatott egy PECSÉTET amit ő csináltatott, teljesen hivatalosnak tűnt, középen a magyar címer, körülötte meg olyasmi, hogy MAGYAR ÁLLATVÉDELMI RENDŐRSÉG. Közben azt is elmondta, hogy sok év után jött ki a börtönből

 – fejtette ki az eset tanúja, akinek sikerült a további atrocitástól megszabadítania a kutyasétáltatót. 

Újbudai kutyalopások

Nem az első eset, hogy hajléktalanok és kutyák ügyéről számoltunk be Újbudáról. Emlékezetes esemény volt, amikor szeptemberben egy kutyatolvajt rendkívül gyorsan kézre kerítettek, köszönhetően a közösségi médiának és a segítőkész embereknek. Nagy szerepe volt a kerületben működő állatmentő és állatvédő egyesületnek is, akiknek egy szemtanú jelezte, hogy vélhetően az ellopott kutyát látja a kelenföldi pályaudvarnál. Az állatvédők vezetője, Kovács Gábor a helyszínre sietett és az ellopott kutyát, illetve a tolvajt is megtalálta és a rendőrök megérkezéséig maradásra bírta. Az intézkedő járőrpárossal a újbudai rendőrkapitányság vezetője, Jáger István ezredes a helyszínre sietett, aki személyesen gratulált a tolvaj elfogásához, akit aztán a zsaruk magukkal is vittek. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás