„Bármit megadnék egy pótanyukáért!” – Barbi legyőzte az agydaganatot, de pár év múlva elvesztette édesanyját





A látássérült Barbi már gyermekként megjárta a poklok poklát. Nemcsak súlyos betegségével kellett szembenéznie, hanem azzal is, hogy a sors a legfontosabbakat elszakította tőle.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.29.
Módosítva: 2023.10.29.
dráma magány daganat ékszer vak

Közös étkezések, fürdőzés a Balatonban, egy édesanya féltő szeretete. Ilyen egyszerű kívánságai vannak a mára már felnőtt Barbinak, akinek túl korán kellett szembenézni azzal, hogy milyen kemény is tud lenni az élet.

Vak lány, Dunaújváros
Barbi fejéből két ököl nagyságú daganatot távolítottak el 6 éves korában – Fotó: VT

Barbiról 6 éves korában állapították meg orvosai, hogy egy hatalmas, két ököl nagyságú daganat nyomja az agyát. Az orvosok válaszút elé állították az édesanyját: Barbinak semmi esélye, műtét nélkül maximum két hónapja lehet hátra, vagy megműtik, ami nagy eséllyel végzetes következményekkel jár.

Gyerekkoromban csontsovány voltam, gyenge és visszahúzódó

– kezd bele drámai történetébe Barbi, aki szerint annak köszönheti életét, hogy erősködött, hatévesen iskolás szeretne lenni.

Az iskolában hamar kiderült, hogy valami nincs rendben. Nem tudtam egyenesen írni, ráadásul voltak feladatok, amiket egyszerűen nem értettem meg

– folytatja Barbi, aki tisztán emlékszik rá, hogy édesanyja egy egyszerű példa magyarázásánál kifakadt, és életében először felemelte a hangját Barbira. Barbi ettől kiborult, ami elindította a lavinát.

Vak lány, Dunaújváros
Barbi keramikus, de a pandémia után megszűnt a műhely, ahol ezzel foglalkozott – Fotó: VT

Aznap véreset hánytam. Anyu azt hitte, hogy amiatt, mert szemüvegre van szükségem, így kerültem a szemészetre. Itt kiderült, hogy a bal szememre semmit sem látok, és a jobbra is csak alig. Rohammentővel küldtek koponya-CT-re

– emlékezett vissza Barbi, aki hálás édesanyjának azért, hogy vállalta a műtéttel járó kockázatokat.

A műtét során a klinikai halál állapotába kerültem, és láttam magam az intenzíven, ahogy lógnak ki belőlem a csövek és az orvosok az életemért küzdenek. Ma felnőtt fejjel szinte hihetetlen, de emlékszem rá, ahogy a lelkem visszaszáll a testembe

– meséli Barbi, akit végül csodával határos módon meg tudtak menteni az orvosok. Barbi a műtét után kómába került, és bár az orvosok nem hittek benne, két nap múlva magához tért. Sajnos a daganat maradandó agysérülést okozott, és Barbinak szinte mindent újra kellett tanulnia.

A daganat rosszindulatú volt, így számtalan kemoterápiát és sugárkezelést is kaptam. Sajnos ezek miatt a mai napig nagyon kevés a hajam, alacsony vagyok, és több egészségügyi problémám is van. Istennek hála öt év után gyógyulttá nyilvánítottak.

Barbi története így is véget érhetett volna, ám újabb sorscsapással kellett szembenéznie.

Vak lány, Dunaújváros
Bebe Barbi állandó segítőtársa – Fotó: VT

9 éves voltam, amikor kiderült, hogy édesanyám is rákos. Ő egy évig sem bírta

– vall megpróbáltatásairól Barbi, akit édesapa híján anyai nagymamája nevelt fel.

Nehéz időszak volt. A vakok bentlakásos intézetében tanultam Budapesten, és gyakran előfordult, hogy hetekig nem tudtam hazamenni Dunaújvárosba, mert éppen a mama ápolta a papát, aztán eltemette, de olyan is volt, hogy mama infarktussal feküdt bent a kórházban

– emlékezik vissza Barbi gyerekkorára. Van egy testvére, akivel nagyon szeretik egymást, de jelenleg csak hetente egyszer van módjuk találkozni, mert nem élnek egy városban. Rettenetesen hiányzik neki egy édesanya melengető szeretete.

Bár már 34 éves vagyok, még mindig rettenetesen vágyok egy igazi családra. Bármit megtennék, hogy legyen egy pótanyukám. A szeretet, az, hogy ne legyek egyedül, az, hogy újra család vegyen körül karácsonykor, az borzasztóan hiányzik

– zárja Barbi, aki jelenleg ékszerkészítéssel foglalkozik, amelyeket szintén látássérült barátai segítenek neki értékesíteni.





 





Ezeket olvastad már?
„A hegy felrobbant. Sziklaeső esett” – megszólalt a pokoli vulkánkitörés túlélője

„A hegy felrobbant. Sziklaeső esett” – megszólalt a pokoli vulkánkitörés túlélője

Szentkirályi Alexandra: Ha én leszek a főpolgármester tiszta, rendezett és közlekedési káosztól mentes várost csinálok Budapestből!

Szentkirályi Alexandra: Ha én leszek a főpolgármester tiszta, rendezett és közlekedési káosztól mentes várost csinálok Budapestből!

Rohantak a mentők: 80 embert kellett kórházba szállítani az esküvőről

Rohantak a mentők: 80 embert kellett kórházba szállítani az esküvőről

Szentkirályi Alexandra 15 ezer fővárosi dolgozó problémáját oldotta meg Karácsony helyett

Szentkirályi Alexandra 15 ezer fővárosi dolgozó problémáját oldotta meg Karácsony helyett

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás