Szívszorító összefogás: milliókat gyűjtöttek a magyar horrorbalesetben árván maradt kislánynak





A pár hónapos kislány szülei és testvére meghaltak egy hazánkban történt szörnyű balesetben, az apróság árván maradt. Most összefogtak érte az emberek.



Megosztás
Szerző: BT
Létrehozva: 2023.09.02.
gyűjtés lengyel tragédia horrorbaleset milliók

Mint azt a Ripost korábban megírta, egy csodálatos, kétgyermekes lengyel család addigi boldog élete vált semmivé júniusban Rábakecölnél. Az apa, Adrian, az anya, Adrianna két gyermekükkel indultak Horvátországba włocławeki otthonukból kocsival, azonban Rábakecölnél belerohantak egy szintén lengyel kamionba. 

Fotó: Zrzutka

A horrorbalesetben Adrian, Adrianna és négy éves kisfiuk, a hátul utazó Bartek azonnal meghaltak, míg a bátyja mellett ülő másfél éves kislány, Joasia súlyosan megsérült. A kocsiból egy magyar férfi, Ferenc mentette ki: 

- A kicsi sírt, próbáltuk a mellette lévő ajtót kinyitni, kifeszíteni, szilánkok mindenhol, közben az égő műanyagtól sűrű, szúrós, mérgező füst áramlott ki. Megpróbáltam behajolni és magamhoz szorítani, tudtam, ha ki tudom szedni, egy levegővel, a pici gyerek esélyt kaphat az életre - mondta a magyar exrendőr akkor a Kisalföldnek

A horrorbalesetben Joasia elvesztette az egész családját, a jövőben egyik nagynénje neveli fel. Most nekik gyűjtenek - Fotó: Police

A kis Joasiát ezután a legközelebbi magyar kórházba szállították, ahol hamarosan felépült, és a konzulátus segítségével hazavitték Lengyelországba, míg szerettei hamvait urnában szállították haza városukba, Włocławekbe, ahol el is temették őket. 

Egyelőre azonban még nem tudni, hogy a kis Asiát pontosan ki fogja felnevelni, a konzul szerint vagy apai vagy anyai nagynénje veszi magához, a jogi helyzet tisztázásáig pedig nagyszüleinél él. 

Az árván maradt gyermek és családja azonban nem csak lelkileg, de anyagilag is nehéz helyzetbe kerültek, így a helyiek gyűjtést indítottak a család számára, ami hatalmas összefogást robbantott ki a helyiek között. Az adakozásba hamarosan mindenki beszállt, úgy tudjuk, hogy nem csak a lengyel, de magyar oldalról is érkeztek felajánlások a tragikus sorsú kislány felé. 

A kitűzött összeg kezdetben 50 ezer zlotyi, azaz több mint 4 millió forint volt, de a gyűjtés ezt már jóval meghaladta: most 60 875 zlotyinál, azaz több mint 5 millió forintnál tart, és tovább folytatódik: 

Azok az emberek, intézmények, cégek, akik bármilyen módon szeretnének segíteni a babán, keressenek minket 

- mondta korábban Magyarország bydgoszczi tiszteletbeli konzulja, Marek A. Pietrza. 





 





Ezeket olvastad már?
Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás