„Minden nap elmondja, hogy meg fog gyógyulni" – kísérleti gyógyszer győzheti le Zsolt daganatos betegségét





Bánhegyi Zsolt épphogy letette írásbeli érettségijét, amikor egy súlyos, ritka daganatos betegséget fedeztek fel nála. A 19 éves fiúnál Ewing-szarkómát állapítottak meg, ami az egész életét megváltoztatta az NB II-es focistának.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2023.05.22.
focista daganatos betegség gyűjtés

Egy éve gyökeresen megváltozott Bánhegyi Zsolt élete, amikor egy sportsérülésnek hitt izomsérüléssel a fiatal labdarúgó röntgenre ment. A 19 éves, NB II-es focista hamarosan megtudta, hogy nagyobb a baj, mint hitték: egy ritka daganatos betegségben, Ewing-szarkómában szenved, ami már áttétet képzett a testében. Zsolt még a szóbeli érettségijét sem tudta letenni, hiszen a tanulmányok és a focizás is eltörpült mindamellett, ami a következő időkben rá várt.

Zsolt úgy döntött nem kér több kemoterápiát, és kísérleti gyógyszer után néz családjával (Képünk illusztráció) Fotó: Pixabay

Rosszabbodott az állapota a kezelésektől

Az Ewing-szarkóma a második leggyakoribb csontokból kiinduló, rosszindulatú daganatos betegség. Jellemzően a 20 év alattiakat érinti, Magyarországon pedig évente csupán 6-8 embernél állapítják meg. Zsolt a sérülés előtti hétvégén még bevetésre készen állt az NB II-es Szolnok cserekapusaként, amikor minden megváltozott, és kiderült, hogy a ritka daganatos betegségben szenved.

Miután a betegség egyik magyar specialistája is megvizsgálta Zsoltot, elkezdték a kemoterápiát, ami egy ideig hatott is, de karácsonykor érkezett a szörnyű hír: Zsolt állapota rosszabb lett, mint a diagnóziskor volt

– emlékezett vissza a Ripostnak Bánhegyi Zoltán, Zsolt bátyja, aki, mint minden nap, épp a kórházba tartott öccséhez, miközben nyilatkozott. Zsolt esetében a kombinált kezelés lenne a következő lépés, melyben a gyógyszereket és a kemót párhuzamosan kapná, ugyanis a sima gyógyszeres kezelésre nem reagált a szervezete. A fiatalember azonban úgy döntött, hogy nem szeretne újabb kemoterápiát, hiszen azok korábban nem hozták meg a várt eredményt. Így Zsolt és családja egy még kísérleti fázisban lévő, külföldi gyógyszerrel próbálkoznának.

„Szárnyalj Zsolesz" néven várják a segítséget

Zsolt bátyja május 17-én a nyilvánosság felé fordult egy segítségkérő Facebook-posztban, ahol arra kérte az embereket, hogy segítsenek összegyűjteni a pénzt a kísérleti gyógyszerre. A testvér a Ripostnak elmondta, hogy körülbelül 10-15 millió forintra lenne szükségük, és mindez még csak egy folyamat kezdete.

Mi, a családja minden lehetőséget biztosítunk számára, de a végső döntést mindig Zsolt hozza meg. Az ő kérésére döntöttünk úgy, hogy alternatív, akár még kísérleti fázisban lévő gyógymód után nézünk. Találtunk egy külföldi szert, amit szeretnénk kipróbálni, mert van rá esély, hogy hasson. Folyamatosan kapunk tippeket, de olyan sajnos még nem keresett fel, aki ebből a betegségből felgyógyult volna, ezért az idő nagyon fontos nekünk

– nyilatkozta Zoltán, aki elmondta, hogy várakozáson felüli a megmozdulás az öccséért és úgy néz ki, hogy összegyűjthető az összeg.

A fiatal focista nem adja fel a labdarúgásról szőtt álmait 

Zsolt hatalmas küzdelmeken van túl, álmait mégsem adja fel. Bár az egyetemi tanulmányait már informatika és pénzügy szakon kezdené meg, a foci örök szerelem marad számára, és még mindig hisz benne, hogy egyszer profi labdarúgó válhat belőle. Rendszeresen követi a mérkőzéseket televízión keresztül is, és arra gondol, hogy most ő is ott lehetne a pályán kortársaival. „Minden nap sír a fájdalom és a sors miatt, de ez az összefogás pluszhitet ad neki. Minden nap elmondja nekem, hogy meg fog gyógyulni, én pedig hiszek benne”emelte ki Zoltán, aki a diagnózis után egy focilabdás kulcstartót ajándékozott öccsének, hogy az adjon neki erőt a nehéz pillanatokban. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás