Soha többet nem veszed ezt a szádba, ha meglátod hogyan készül – Videó





Sokan használják a szájuk frissen tartására vagy éppen a rossz lehelet elfedésére. Ők ezután lehet, hogy rászoknak majd a fogmosásra.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.09.19.
rágógumi undorító egészség

Biztos sokan hallották már gyerekként azt az édesanyjuktól, hogy soha ne nyeld le a rágógumit, mert az örökre a gyomrodban marad – vagy valami ehhez hasonlót.

Rágógumi készítés
Itt még viszonylag bizalomgerjesztőnek néz ki, de ha videót is megnézed már egyáltalán nem találod majd annak Fotó: YouTube

Aztán amikor ez véletlenül megtörtént, akkor sokan elkezdtek pánikolni, hogy mi lesz velük, de aztán végül nem volt akkora ügy, mint ahogy azt elsőre gondoltad. Vagy mégis? A How It’s Made vagyis a Hogyan készül? nevű YouTube-csatorna nemrégiben közzétette egy videót, amelyben bemutatja, hogy pontosan miből és hogyan készül a rágógumi, a látvány egy kicsit sem szemet gyönyörködtető.

A rövid dokumentumfilmből kiderül, hogy a rágógumit eredetileg egy fogorvos találta fel. Még azelőtt, hogy a gyermekek kedvenc édességévé vált, mint a rágógumiként és a gumigolyóként az Egyesült Államokban.

Minden egy gumialappal kezdődik – azzal az anyaggal, ami rágóssá teszi a rágógumit

– mondta a videóban a narrátor, miközben a serpenyőben a porrá zúzott gumigolyók láthatóak, amelyek megakadályozzák az egymáshoz tapadást.

Hagyományosan ez az alap fagyantából származott, de manapság a gumink szintetikus, műanyagból és gumiból készül. Ez eléggé kiábrándító, nem csoda, hogy sokan megfogadják, nem nyelik le a rágógumit.

A gumialapot ezután keverőbe öntik, színezékkel és ízesítéssel látják el. Miközben az anyagot összekeverik, glükózt adnak hozzá, hogy a gumi íze édessé váljon. A dextrózt, egy porított édesítőszert adnak hozzá, majd 20 percig keverik azt. Ez a keverési művelet hőt hoz létre, amelytől a rágógumi összeolvad.

A látottaktól a nézők is ledöbbentek.

Jól jegyezd meg, soha ne nyeld le a rágógumit, mert az műanyag és gumi

– írta az egyik kommentelő.

Új módot kell találnia a gumi ízesítésére, mert az csak 10 másodpercig tart

– panaszkodott egy másik hozzászóló, akit a Ladbible idézett.

Mutatjuk a rágógumikészítés folyamatát bemutató videót:

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás